31. decembar 2019.31. dec 2019.
Usvojen budžet za 2020.
PREDNOVOGODIŠNjA SEDNICA
SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Usvojen budžet za 2020.

Među sedam tačaka dnevnog reda koje su odbornici Skupštine opštine Bogatić razmatrali na prednovogodišnjoj sednici, održanoj prošle srede, najvažnija je bila Predlog opštinskog budžeta za 2020. godinu sa projekcijom za 2021 i 2022. godinu. Uz obrazloženje predsednika opštine Nenada Beserovca ona je jednoglasno usvojena. Predsednik je između ostalog rekao da je novi budžet realno planiran i da očekuje njegovu uspešnu implementaciju. Opštinska kasa u 2020. godini biće teška oko 790 miliona dinara i manja je nego rebalans za oko 90 miliona dinara, budući da su neki planirani poslovi već realizovani.
Odbornik Aleksandar Ilijašević iz Badovinaca je pitao da li se šta prenosi iz starog budžeta u novi, a konstatovao je da što pre treba izgraditi stočna groblja u svim mesnim zajednicama, radi zaštite čiste prirodne sredine i zdravlja ljudi.
U okviru odborničkih pitanja on se interesovao kada će krenuti odnošenje komunalnog otpada u mesnim zajednicama gde se to ne radi. Interesovao se i o nastavku radova na produženju nasipa pored Drine prema Prnjavoru u dužini od, kako je rekao 2,6 ili 2,7 kilometara, čime bi se ovaj prostor i dalje obezbedio od izlivanja vode. Tražio je i odgovor na pitanje kada će krenuti uređenje raskrsnica, gde se ukrštaju lokalni i državni putevi i kada će početi postavljanje saobraćajne signalizacije na lokalnim putevima, a predhodno i državnim, kako bi se saobraćajnice bolje zaštitile od oštećenja koje im nanose prvenstveno teški kamioni, prenoseći šljunak sa Drine.
Oko saobraćajne signalizacije, odgovorio je odbornik Dragan Marković, istakavši da je on član Saveta za saobraćajnu signalizaciju i pri kraju je izrada projekta koji će omogućiti izvođenje radova po ovom pitanju na celoj teritoriji opštine.
U okviru odborničkih pitanja javio se i odbornik Siniša Sević iz Crne Bare izlažući problem koji imaju u ulici prema Drini, koja je najozbiljnije ugrožena zbog prolaska teških kamiona, ovim putem, koji prenose šljunak sa Drine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa