31. decembar 2019.31. dec 2019.
RadiOnica Biblioteke šabačke za decu do pet godina

Rođeni za muziku

Radionica „Rođeni za muziku“ održavaće se jednom mesečno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na Pozajmnom odeljenju za decu u Aneksu Biblioteke šabačke
Biblioteka šabačka prepoznatljiva je po projektu „Rođeni za čitanje“, čiji je cilj da se kod roditelja ojača saznanje o sposobnostima deteta da pozitivno reaguje na podražaje stvorene pričanjem i čitanjem priča, a od nedavno deo redovnog programa je i nova radionica „Rođeni za muziku“ kao nastavak aktivnosti ove ustanove kulture usmerenih ka najmlađoj populaciji i namenjena je uzrastu do pet godina. U realizaciji učestvuju profesori i učenici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca. Tokom radionica deca će se upoznati sa instrumentima, ali će imati priliku da sviraju i uvide kako nastaju melodije.
-Veoma me je obradovao poziv za ove radionice i što su najmlađe falutistkinje nastupile - rekla je Biljana Prica, profesorka Muzičke škole.
Uz tonove instrumenata biće im dostupne i zvučne i muzičke knjige sa Pozajmnog odeljenja za decu. Prva radionica u okviru novog programa održana krajem decembra u u Aneksu Biblioteke šabačke i bazirana je na ideji da se deca od najranijeg uzrasta usmere ka knjiama i čitanju. Radionica „Rođeni za muziku“ će se održavati jednom mesečno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na Pozajmnom odeljenju za decu.
-Kod nas je knjiga uvek polazište, ali i ishodište do koga se može doći na različite načine. Deo našeg bogatog fonda su knjige namenjene deci, a iz oblasti muzike, zvučne knjige i kroz ovaj program smo želeli da najmlađe sugrađane upoznamo sa muzikom, lepom pisanom rečju, domaćim pesnicima - istakla je Aleksandra Erdevički Tomić iz Biblioteke šabačke.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa