Info

31. decembar 2019.31. dec 2019.
Milanu na dar
ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT

Milanu na dar

Poruka koju šaljemo kroz realizaciju ovakvih događaja jeste da naučimo decu humanosti, da ih naučimo da sami mogu da pomognu jedni drugima, da sve ono što su sami u mogućnosti omoguće i drugima. Naša poruka je, pre svega, da koliko mi možemo našim radom i zalaganjem učinimo maksimalno da neko bude i zdraviji i srećniji
Prošlog utorka je u Domu kulture u organizaciji OŠ “Mića Stanojlović” održan novogodišnji program humanitarnog karaktera pod nazivom “Kroz muziku, pesmu i lepotu, Milanu na dar”.
U programu su učestvovali osnovci iz Koceljeve i Draginja a donirana novčana sredstva biće usmerena za lečenje Milana Ristića iz Draginja, učenika šestog razreda, koji boluje od teške bolesti staklenih kostiju.
Prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu hora “Lira”, ruskim pesmama i srpskom kolu u izvođenju đaka iz Draginja, koji su se takođe predstavili dramskim prikazom bajke “Snežana i sedam patuljaka” izvođenjem na engleskom jeziku.
Humanitarni koncerti krajem godine postali su tradicionalni i u njima neizostavno učestvuju članovi dečjeg hora “Lira”.
–Uglavnom su svi ovi koncerti bili humanitarnog karaktera. Nažalost, imamo dosta dece kojima je neophodna pomoć. Mi smo tu da uvek, koliko je u našoj moći, pomognemo pa je pred Novu godinu postala tradicija da imamo novogodišnji program našeg hora u saradnji sa ostalom decom- rekao je profesor muzičke kulture i rukovodilac hora “Lira” Hadži Ivan Marković. Prema njegovim rečima, humanost bi trebala da bude vrlina svakog čoveka, jer svako može da odvoji vreme i da učini nešto što će vratiti osmeh na lice drugome.
–Poruka koju šaljemo kroz realizaciju ovakvih događaja jeste da naučimo decu humanosti, da ih naučimo da sami mogu da pomognu jedni drugima, da sve ono što su sami u mogućnosti omoguće i drugima. Naša poruka je, pre svega, da koliko mi možemo našim radom i zalaganjem učinimo maksimalno da neko bude i zdraviji i srećniji- poručio je profesor Marković.
Hor “Lira” trenutno broji 23 učenika od 5-8 razreda za koje njihov nastavnik kaže da su izuzetno talentovana. Kontinuirani rad ovog hora traje već devet godina i za to vreme ostvarili su veliki broj zapaženih nastupa.
–Što se tiče nastupa, ono što je prisutno poslednjih godina, to je da imamo tesnu saradnju sa Turskom ambasadom i da često nastupamo u Beogradu na Danu državnosti Turske. Zatim smo obeležavali Dan dece u Turskoj. Zaista su to nastupi vredni pomena, vrlo efektni. I mislim da će oni upravo rezultirati jedan veliki projekat koji bi trebao da se desi u 2020. godini o čemu ćemo pričati kada budemo imali preciznije i pouzdanije detalje. Učestovali smo i u snimanju nogodišnje “Šarenice” na RTS-u koja će biti emitovana poslednjeg dana 2019. rekao je rukovodilac hora.
V. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa