14. jul 2011.14. jul 2011.
OBELEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE

PETROVDAN U VLADIMIRCIMA

Veliki praznik Petrovdan, krsna slava opštine Vladimirci svečano je obeležen. Sve je počelo uoči praznika uz nastup najmlađih iz Predškolske ustanove “Suncokreti“ koji su pobrali silne aplauze od brojnih prisutnih meštana i žitelja opštine. Potom je KUD “Diša Atić“ iz Skupljena spletom igara iz Srbije sve podigla na noge, a kulminacija je bio špalir lila koje su svečarski odenule očekivani praznik. Besedili su prvi čovek opštine Vladica Marković i prota Rajko Čolić.
- Sve ovo je lepota koju praznik sobom nosi. Mi smo ponosni, što sa više urađenih poslova u kratko vreme možemo da uživamo u ovom prazniku. I upravo, najmlađi i mladi uopšte su naša centralna briga a ovakvi skupovi nas čine jedinstvenim, zadovoljan je bio Marković, a prota u svom stilu je besedio o veličini viđenog, značaju lila, i gestu dece da sa Uskršnje izložbe šaranih jaja novac daruju crkvi. Praznična uvertira je u potpunosti ispunila očekivanja.
Sutradan na Petrovdan uz Liturgiju Litija je vodila do zgrade opštine, gde je sečen slavski kolač, uz prigodan kulturno umetnički program i vašar onaj stari dobri Petrovdanski.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa