23. januar 2020.23. jan 2020.
Pitanja bez odgovora
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU INICIJATIVE SELO GRAD

Pitanja bez odgovora

Subvencije u poljoprivredi kasne i rekao bih da se “selektivno” dele. S druge strane su važni poljoprivredni poslovi “na pragu” i tu je važno da obećan novac na vreme dođe
Na proteklog ponedeljka održanoj konferenciji za štampu Inicijative Selo grad u Šapcu, odbornik u Skupštini grada Dragan Stanković, prvo je podsetio na pitanja koja su oni uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a nisu dobili odgovor. Jedan od njegovih komentara je bio da se fabrikovanjem brojnih afera, skreće put sa važnih pitanja za poljoprivrednike.
- Imamo informaciju da su pitanja stigla u predsedništvo ali odgovora nema. Subvencije u poljoprivredi kasne i rekao bih da se “selektivno” dele. S druge strane su važni poljoprivredni poslovi “na pragu” i tu je važno da obećan novac na vreme dođe. Nismo zadovoljni ni cenom tovne junadi, dok je za tovne svinje trenutno manje-više realna. U svakom slučaju pokazuje se ispravnim naša opaska da čim prestane uvoz u ovom slučaju je u pitanju zaraza afričke kuge, onda “oživi” proizvodnja svinja u nas, dodao je Stanković i pitanjem skrenuo pažnju na najavljeni izvoz junećeg mesa u Tursku koji se , kaže ne ostvaruje.
U razgovor se uključio i njegov kolega Miloš Jevtić, koji se više bavi voćarstvom. I on je ukazao na kašnjenje i neredovnost isplate obećanih subvencija u ovoj oblasti rada, što skupa znatno otežava posao poljoprivrednicima.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa