14. jul 2011.14. jul 2011.
RAZGOVOR S POVODOM: DUŠAN KOSTADINOVIĆ

ŠAPČANIN, NOVI POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE OMLADINE

U nedelju, 10. jula, održan je DžII redovni Kongres Demokratske omladine. U prisustvu predsednika Srbije i Demokratske stranke, Borisa Tadića, brojnih visokih stranačkih funkcionera, kao i podmladaka drugih stranaka iz zemlje i regiona, izabrano je novo rukovodstvo ove organizacije, koji će je predvoditi u narednom periodu.
Među izabranim rukovodiocima, nalazi se i predsednik Demokratske omladine (DO) Šabac, Dušan Kostadinović, koji je od nedelje potpredsednik DO. Ovim povodom razgovarali smo sa Dušanom, koji nam je predstavio svoj dosadašnji rad, kao prethodnicu izbora na ovu visoku funkciju.
Iako ste mlad čovek, u politici ste dosta dugo. Kako je počeo Vaš angažman u ovoj sferi društva, i kako je tekla Vaša dosadašnja politička karijera?
- Moje aktivno političko angažovanje je počelo u srednjoj školi. Želeo sam da dam svoj doprinos borbi za demokratsku Srbiju. Jedan sam od prvih aktivista pokreta „Otpor“ u Šapcu, i organizator srednjoškolskih protesta 2000. godine. Nakon 5. oktobra sam smatrao da je cilj kojem sam težio zajedno sa više miliona građana na dohvat ruke. Ponovo sam se aktivirao 2005. godine kako bih doprineo da ideja 5. oktobra bude ostvarena. Na mesto predsednika Demokratske omladine Šabac sam izabran 2007. godine. Naredne godine sam izabran u Glavni odbor Demokratske stranke, a sledeće godine izabran sam za odbornika u gradskoj skupštini. Godine 2009. postajem član Predsedništva Demokratske omladine, a 2010. Predsednik Regionalnog kluba Demokratske omladine. Na poslednjem Kongresu Demokratske omladine, izabran sam za potpredsednika Demokratske omladine, na šta sam izuzetno ponosan, jer je to najveća omladinska organizacija u ovom delu Evrope.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa