23. januar 2020.23. jan 2020.
Zlato “iskovano”   u Šapcu
VATERPOLO: KUP SRBIJE DO 19 GODINA

Zlato “iskovano” u Šapcu

Nova pobeda protiv Radničkog. Odbrana presudila, kao i Marko Radulović, Trijumf naznaka konkurentnosti škole kluba u Srbiji
Lagano, korak po korak, stasavaju i mlađe kategorije Vaterpolo kluba ŠABAC, približavajući se Beograđanima, Novosađanima i Kragujevčanima. Možda je približavanje preslaba reč, jer već sada, u više kategorija Šapčani su bolji od nekih pomenutih, a negde su i iznad svih. Prva generacija do seniora, juniori, momci do 19 godina starosti, posle jednog, načinili su još jedan podvig, protiv istog rivala i osvojili titulu, podigli pehar pobednika Kupa Srbije za ovaj uzrast.
Kada su pre dve nedelje, u Kragujevcu, pobedili vršnjake iz Radničkog, predvođene trenerom prvog tima i selektorom Srbije za ovu selekciju Nemanjom Stevanovićem, smatrano je to velikim iznenađenjem. Beše to polufinalni turnir, a u nedelju su, na svom bazenu „čivijaši“ pokazali da to nije bio samo trenutak inspiracije, već dokaz kvaliteta.
U velikom finalu, u Šapcu je tim koji predvode Nikola Car i Bojan Bogićevć, slavio 10:8 (0:2, 2:0, 4:5, 4:1). Pehar je donela odlična odbrana u drugom, a posebno četvrtom periodu, dok, ukoliko može da se izdvoji pojedinac, to je bio apsolutno Marko Radulović (6 golova), čija lucidnost je činila i napad ubojitim.
Jeste meč počeo tek oko 21:30 u hladni zimski dan, ali je nekoliko stotina gledalaca, ne samo ispratilo, već i bučno bodrilo svoje igače, te je atmosfera naličila na utakmice prvog tima. Pre finala, Šapčani su ostvarili tri pobede u grupi. Bolji su od Banjice (11:9), Vukova (18:11) i Proletera (22:8). Radnički je pobeđivao: Zemun, Vojvodinu i Crvenu Zvezdu.
Novi trofej za ovdašnji klub su osvojili: Aleksandar Eraković (kapiten), Andrej Vukadinović, Veljko Savković, Veljko Ličanin, Nemanja Damnjanović, Marko Ilić, Marko Radulović, Dalibor, Blagojević, Nikola Atanacković, Milan Marić, Ognjen Vasović, Vukašin Stanojević, Stefan Milinković, Matija Tonković, Mihajlo Zec, Strahinja Uglješić, Miloš Pantelić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa