30. januar 2020.30. jan 2020.
KULTURNO-DUHOVNA MANIFESTACIJA GLASA CRKVE

Februarski triptih

U prostorijama Duhovne akademije Glas Crkve, održaće se tribine na kojima će biti predstavljena značajna dela srpske kulture. Tribine su planirane za 8, 18. i 28. februar
Duhovna akademija Glas Crkve Eparhije šabačke, tokom narednog meseca organizuje kulturno-duhovnu manifestaciju – Februarski triptih. Reč je o tribinama na kojima će biti predstavljena tri značajna dela srpske kulture.
Na prvoj tribini, zakazanoj za 8. februar, pesnik Matija Bećković predstaviće dve knjige pesama: 100 mojih portreta, kojom je ovekovečio prijatelje i kolege, koji su ostavili trag u njegovom životu i Mojih 80, koja predstavlja neku vrstu lične ispovesti.
Na drugoj tribini 18. februara biće organizovana panel diskusija o knjizi Olivere Ćirković: Ja, Pink Panter. Govoriće jedan od najvećih i najuglednijih monaha i duhovnika, arhimandrit Stefan Remetski, koji je svojevremeno krstio autorku, kao i urednik Glasa crkve protođakon dr Ljubomir Ranković. Razgovor sa učesnicima tribine vodiće Marina Rajević.
Februarski triptih završiće se 28. februara promocijom knjige „Prorok Miloš Milojević“, akademika SKANU Draga Mirkovića. O knjizi koja je "uzburkala duhove" našeg kulturnog i javnog života, pored autora govoriće akademici SKANU prof. dr Mirko Kerkez, proslavljeni hirurg i zamenik direktora Kliničkog Centra Srbije i novinar Večernjih Novosti, akademik Vlada Mitrić.
Sve tribine počinju u 19 časova. Ulaz je slobodan. Po tradiciji, IK Glas Crkve pripremila je za posetioce poklon-knjigu.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa