30. januar 2020.30. jan 2020.
Brza saobraćajnica širi  turistički  potencijal reke
SVETOMIR TOŠIĆ, DIREKTOR EKO DRINE U BADOVINCIMA

Brza saobraćajnica širi turistički potencijal reke

Učestvujući na nedavnoj debati oko pravca izgradnje brze saobraćajnice od Šapca prema Loznici Svetomir Tošić, direktor Ekološkog udruženja (EKO Drina) iz Badovinaca, založio se za izgradnju ogranka, pomenute saobraćajnice od Mačvanskog Prnjavora do Drine u dužini od 2,5 kilometara, što je i prihvaćeno Po njegovom mišljenju to će imati veliki značaj za proširenje i brži razvoj turizma na ovoj plahovitoj reci, koja delom prolazi kroz Mačvu.
- Najavljena izgradnja brze saobraćajnice, projektom predviđa da oko šest kilometara prođe kroz atar Badovinaca. Pored planiranog ukupnog ekonomskog razvoja ovog kraja, mislim da će sporedni put, koji se “naslanja” na saobraćajnicu, od Mačvanskog Prnjavora do Drine, doprineti ubrzanijem i širem korišćenju potencijala ove reke, kada je turizam u pitanju, naglašava Tošić.
Udruženje na čijem je čelu, već je dalo značajan doprinos uređenju obale reke, kod Badovinaca. Izgradili su više staza. Postavili klupe. Zasadili drvored kraj Drine. Primetno je i oživljavanje privatne inicijativeve. Ne zaostaje ni kulturno zabavni život, mada sve to može biti znatno šire i kvalitetnije.
Uočeni su i brojni problemi, a najveći je vezan za zaštitu životne okoline.
U EKO Drini koju podržava Udruženje splavara u Badovincima, uvereni su da će nova, najavljena putna infrastruktura u ovom kraju osnažiti, između ostalih turističke potencijale i približiti ih širem krugu korisnika.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa