Info

30. januar 2020.30. jan 2020.
Rekapitulacija jednog rokera
NIKOLA ČUTURILO ČUTURA SA SVOJIM
ČUTURA BENDOM NASTUPA U ŠAPCU

Rekapitulacija jednog rokera

Koncert je zakazan za subotu, 1. februar u 23 sata u pivnici Flojd
Jedan od najpoznatijih srpskih rokera Nikola Čuturilo Čutura nastupiće sa svojim Čutura bendom u subotu, 1. februara u pivnici Flojd.
U razgovoru za „Glas Podrinja“ Čutura kaže da mu je izuzetno drago što će imati priliku da svira sa svojim bendom u Šapcu, jednom od retkih gradova u Srbiji gde je to moguće.
- Bilo je poziva iz različitih gradova da nastupimo, ali kada god se neki entuzijasta javio sa pozivom da nastupimo u nekom mestu, usledio bi novi poziv sa izvinjenjem da je Upravni odbor odlučio da do koncerta ne dođe. Srpska posla, ali važno je da je muzika jača od svih problema i da preživi sva iskušenja - kaže Čutura.
Prema njegovim rečima, Šapčane očekuje kompletan koncert u trajanju od dva sata.
- Šapčanima ćemo priuštiti svojevrsnu rekapitulaciju mog opusa u trajanju od dva sata. Sviraćemo sve one pesme koje su obeležile moju karijeru, kao i neke nove koja bi trebalo da se pojave na novom albumu - ističe Čutura.
Novi album bi trebalo da bude gotov do kraja ove godine. Rokenrol u Srbiji je odavno u zapećku. Turbo-folk i autotjun su odavno zagospodarili srpskom muzičkom scenom. Ostali su stari majstori koji ne odustaju ni po koju cenu, dok mlade bendove neko ko da čuje.
- Nastup u Šapcu predstavlja i početak ubrzanih priprema za taj novi album. Nema predaje kada je muzika u pitanju - dodaje naš sagovornik.
Nikola Čuturilo Čutura i njegov Čutura bend ne sviraju često, ali važe za jedan od najboljih bendova u zemlji. Uvežbani su do poslednjeg detalja. Muziku prenose na način koji nijednog poštovaoca rokenrola ne ostavlja ravnodušnim.
Jedan je od vodećih gitarista u našoj zemlji. Svirao je za Silueta, Električni orgazam i Riblju čorbu. Radio je muziku za pozorišne predstave “Ukroćena goropad”, “Baš čelik”, “Najbolji ljudi”, film „Potera za Srećkom“. Autor je i muzičke špice za emisiju „Tri bije zvuka“.
Početak koncerta u Šapcu, u pivnici Flojd, zakazan je u 23 sata.

Ponosan na rad sa decom
- Zaokružio sam posao koji sam radio sa dečijim horom Kolibri. Bilo je to predivno iskustvo koje je rezultiralo albumom „Sa radošću za kolibri, veliku i malu decu“. Zanimljivo je da su dva tiraža ovog albuma rasprodata i da imam obećanja da će uskoro da izađe i treći. Uradio sam i dve himne za Unicef povodom 30 godina od usvajanja Povelje o pravima deteta. Izuzetno sam ponosan na rad sa najmlađima - naglašava Nikola Čuturilo Čutura.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa