30. januar 2020.30. jan 2020.
Praznični trijumf Marinkovića
ŠAH: DVADESETI GALEBOV SVEToSAVSKI TURNIR

Praznični trijumf Marinkovića

Rekordna konkurencija. Pola boda odlučilo između četiri takmičara. Učesnici iz cele države. Svake godine turnir raste i napreduje
Konkurencija je bila nikada veća, a kvantitet je potpuno podrazumevao i kvalitet, te možemo reći i konkurencija jača nego u bilo kojoj od prethodnih 20 godina. Kada u takvom okruženju budete najbolji, onda i pehar ima posebno značenje, a venac slave u srcu i sećanjima zauzme posebno mesto. Da, reč je o tradicionalnom Svetosavskom šahovskom turniru, koji organizuju Šabački šahovski klub i pokrovitelj takmičenja, šabačka komapnija „Galeb“. Među 120 učesnika, izdvojio se Internacionalni majstor Ivan Marinković. Pobedu je ostvario u „foto finišu“, gde je pola boda odlučivalo između četiri učesnika. Pehar mu je donelo 11 i po bodova, a pola manje su imali: Milanović, Nenezić, Pavlović. Lazić, Savić, Sredojević, Pikula su zaslužili po 10 i po, pola više od: Perunovića, Marjanovića, Nestorovića, Popovića, Stojanovića, Radovačkog, Beguša.
Poslednji, pobednički potez na turniru povukao je Marinković, a prvi vlasnik firme pokrovitelja, Radoslav Veselinović.
-Naša misija je da budemo, ne samo uspešna kompanija, već i društveno odgovorno preduzeće. Od osnivanja smo se trudili da bude potpora ovakvim i sličnim manifestacijama, ne samo u Šapcu, nego i u celoj državi. Srce mi je puno kada vidim da mi, ne samo održavamo šahovsku tradiciju, već turnir raste svake godine. Sve u „Galebu“ to čini srećnim i ponosnim, dokazuje da je pokroviteljstvo pravi potez i mi ćemo, naravno, nastaviti sa istom praksom i u narednom periodu – rekao je Veselinović.
Nastpali su šahisti iz cele Srbije, znanje su predstavili u sali Tehničke škole, a kompanija pokrovitelj je, osim uslova i najjače konkurencije, obezbedila i vredne redovne i specijalne, robne i novčane nagrade. Pravila nadmetanja su obuhvatila brzopotezne partije, pet minuta po igraču.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa