6. februar 2020.6. feb 2020.
Škola izvan svega
RAZLIČITE AKTIVNOSTI ŽELjE
I HTENjA OMLADINE U ŠAPCU

Škola izvan svega

Pored uobičajenog školskog obrazovanja nalaze vremena za kafiće i druge aktivnosti. Mobilni telefoni su nezaobilazni
Škola je lepeza aktivnosti, želja i htenja omladine u Šapcu. Najveći deo vremena bar oni sa kojima smo razgovarali, posvećuju pažnju školi. Uz bolju organizaciju nađe se vremena i za kafiće i izlaske u grad. Nisu zapostavili ni sportske sadržaje: trčanje, plivanje, fitnes. Naravno mobilni telefoni su neizbežni. Ima ih u školi kod kuće, u ugostiteljskim objektima svuda su prisutni. Mladi se prosto ne rastaju od njih. A podrobnije govore u anketi za „Glas podrinja“.

Marija Krstić
Radnim danima raspored je sličan. Moje jutarnje aktivnosti ako sam kod kuće uglavnom su ispunjene učenjem, zatim idem u školu. Posle škole obično odlazim u Startit centar sa prijateljicama gde zajedno radimo na projektu „Svetionik znanja“. Tri puta nedeljno odlazim na insanity fitnes. Član sam Omladinskog kluba Šabačkog pozorišta, dobar deo mojih aktivnosti vezan je za to.

Aleksandar Mijailović
Diplomirani sam pravnik od nedavno sa pravosudnim položenim ispitom. Trenutno sam fokusiran na prikupljanje dokumentacije za upis u advokatsku komoru. Većinu dana provodim u obavezama. Član sam Saveza mladih, bavim se građanskim aktivizmom. Organizujemo veliki broj događaja vezanih za građanski i politički aktivizam. Pored toga analiziram budžete gradova, pratim nezaposlenost u Šapcu u odnosu na ostale gradove u Srbiji. Svakodnevni sam korisnik i društvenih mreža.

Tanja Stepanović
-Uglavnom je moj dan u ritmu škole. Budim se u pet časova. Svakog jutra autobusom putujem do škole, u vožnji provedem po petnestak minuta. Povremeno radim u jednoj poslastičarnici. Veče je rezervisano za učenje i gledanje serija. Slobodno vreme najčešće provodim u kafićima uz mobilni telefon i društvene mreže.

Sara Krsmanić
Obično imam identičnu dnevnu rutinu tokom radnog dana. Ustajem rano, doručkujem kod kuće, zatim sledi škola, a poslepodne se posvećujem projektu „Svetionik znanja“. Volonter sam u Kancelariji za mlade u Udruženju „Svetlost“ u Šabačkom pozorištu. Član sam Omladinskog kluba. Tri dana nedeljno treniram tenis.

Milan Jovanović
Učenik sam srednje Tehničke škole u Šapcu. Pored škole moje svakodnevne aktivnosti svode se na poslove u Šabačkom pozorištu. Član sam Omladinskog kluba. Slobodno vreme koristim za relaksaciju u prirodi, obično trčim. Volim da čitam knjige posebno naučnu fantastiku.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa