Info

6. februar 2020.6. feb 2020.
Sve gotovo za 25 minuta
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Sve gotovo za 25 minuta

Odbornici usvojili svih 12 predloženih tačaka dnevnog reda, bez dugih diskusija

Odbornicima Skupštine opštine Bogatić, na 33 redovnom zasedanju, održanom prošle nedelje, trebalo je samo 25 minuta da usvoje svih 12 tačaka dnevnog reda koliko ih se našlo na ovoj sednici. Prvo su dali saglasnost na Odluku o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja u ovoj lokalnoj samoupravi za 2020. godinu. Jednoglasno su usvojili i Odluku o prvoj izmeni i dopuni Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima, kojom se putni pravac Bogatić-Klenje proglašava opštinskim putem. Nije bilo ni negodovanja prilikom usvajanja Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom. Radi se o katastarskim parcelama u Klenju, radi okončanja izgradnje trotoara. Ovu odluku obrazložila je Gordana Savić iz odseka za imovinsko pravne poslove opštinske uprave.
U skladu sa Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, usvojena je i Odluka o pravu na kompenzaciju dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji opštine Bogatić za 2020-2021.
Odbornici su jednoglasno usvojili predloženi program poslovanja JKP “Bogatić” za tekuću godinu i posebni program korišćenja opštinskih subvencija.
Potom je bez ikakvih komentara usvojeno Rešenje o imenovanju izborne komisije opštine Bogatić.
Prvo je konstatovan i jednoglasno usvojen predlog za razrešenje v.d. statusa direktora JKP Bogatić Vladana Popadića, a potom na isto mesto imenovan isti čovek, ali sada kao direktor ovog preduzeća, koji će poverenu dužnost obavljati u narednom četvorogodišnjem periodu. Popadić je diplomirani ekonomista iz Bogatića.
Odbornik Aleksandar Ilijašević iz Badovinaca ( SNS ) ponovo je pitao kada će krenuti odnošenje smeća iz onih mesnih zajednica gde se to ne radi i predložio nabavku kamiona za pomenutu namenu, jer je to prema njegovoj računici jeftinije i efikasnije za građane. Ilijašević je više govorio i o “rak rani” Badovinčana, a to je eksploatacija šljunka i peska sa Drine. Naglasio je da ova reka ne može dnevno da donese šljunka, koliko se iz nje izvadi. S tim u vezi konstatovao je “alarmantnu” situaciju da pojedini badovinački atari (Drenica), gotovo preko noći ostaju u vodi.
Odbornik iz iste partije (SNS) Nikola Milutinović iz Belotića, interesovao se kada će proraditi novoizgrađeni dečji vrtić u njegovom selu, koji već godinu dana od otvaranja ne radi.
Predsednik opštine Nenad Beserovac, odgovorio je Milutinoviću da u slučaju dečjeg vrtića u Belotiću nisu bili rešeni neki papirološki problemi, ali da se u najskorije vreme očekuje razrešenje i tih problema i nesmetan rad vrtića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa