6. februar 2020.6. feb 2020.
CILj NAM JE DA CENA GREJANjA OSTANE ISTA
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

CILj NAM JE DA CENA GREJANjA OSTANE ISTA

Osnovni cilj koji želimo da dostignemo je da, zahvaljujući efikasnijem upravljanju i poslovanju, cena grejanja za naše korisnike ostane nepromenjena i u narednoj grejnoj sezoni, bez obzira na najavljena poskupljenja prirodnog gasa i električne energije
Šabačka Toplana je jedan od šezdeset sistema daljinskog grejanja u Srbiji. Pored Šapčana u još samo četrnaest gradova, daljinsko grejanje se plaća po utrošku. A samo još tri srpske Toplane koriste obnovljive izvore za proizvodnju toplotne energije.
Šabačka Toplana je proglašena za najtransparentnije javno preduzeće u Srbiji u 2019. godini prema istraživanju sprovedenom u okviru projekta „Indeks transparentnosti javnih preduzeća i preduzeća u državnom vlasništvu PETRA 2019". Istraživanje je sprovedeno u okviru zajedničkog projekta „Transparentnost Srbija“ i Transparentnost Češka“.
U terminima „otvorena vrata“ utorkom i petkom, korisnici usluga Toplane su razgovorali sa nama i tražilo savet o energetskoj efikasnosti, efektima termoizolacije svojih zgrada, ugradnji termostatskih ventila i drugim merama koje mogu poboljšati kvalitet grejanja a smanjiti račune.
U 2019. godini smo revitalizovali delove toplovodne mreže, uveli programe za daljinski nadzor i upravljanje radom toplotnih podstanica i upravljanje kotlarnicama Benska bara i Trkališe iz jednog centra, priključili oko 150 novih korisnika na distributivnu gasnu mrežu i nove industrijske potrošače u Severozapadnoj radnoj zoni.
U 2020. godini nameravamo da priključimo veći broj stambenih zgrada na sistem daljinskog grejanja, da omogućimo daljinski nadzor i upravljanje preostalim toplotnim podstanicama, da koristeći informacione tehnologije optimizujemo i učinimo efikasnijim rad daljinskog grejanja, da povećamo broj korisnika na gasnoj distributivnoj mreži. Osnovni cilj koji želimo da dostignemo je da, zahvaljujući efikasnijem upravljanju i poslovanju, cena grejanja za naše korisnike ostane nepromenjena i u narednoj grejnoj sezoni, bez obzira na najavljena poskupljenja prirodnog gasa i električne energije.
U 2020. godini postaćemo prva Toplana u Srbiji koja se pored grejanja bavi i hlađenjem stambenog i poslovnog prostora i prva Toplana koja će proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe korišćenjem fotonaponskih, solarnih uređaja.
Sve inicijative korisnika naših usluga su dobrodošle, naravno i kritike i primedbe koje će nam pomoći da budemo još bolji a naše usluge još kvalitetnije.
Najveći projekat koji ćemo pokrenuti sa prvim toplim danima u 2020. godini je termoizolacija stambenih zgrada priključenih na daljinsko grejanje. Našim korisnicima ćemo pomoći da finansiraju mere energetske efikasnosti dugoročnom otplatom ove investicije na period od dvanaest godina, tako da mesečni računi ubuduće budu niži od sadašnjih čak i kada se uračunaju troškovi ulaganja u termoizolaciju. Pored manjih troškova grejanja, naši korisnici će smanjiti troškove rada klima uređaja u letnjem periodu, saniraće oštećene krovove, dobiće kvalitetnije i lepše fasade i naravno bolje uslove komfora.
Januar 2020. godine Kolektiv JKP „Toplana-Šabac“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa