6. februar 2020.6. feb 2020.
Na krilima znanja
Šabačke naučne zimske igrarije u
Centru za stručno usavršavanje

Na krilima znanja

Besplatne radionice za osnovce. Edukativni sadržaji u Centru za stručno usavršavanje. Različiti programi prilagođeni deci. Ideja da zimski raspust provedu uz druženje
Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu u narednim danima ugostiće polaznike Šabačkih naučnih zimskih igrarija. Na pomenutoj lokaciji, za osnovce u ponudi je 18 različitih programa. Cilj Igrarija je pružanje mogućnosti đacima da na kreativan i zanimljiv način ispune slobodno vreme tokom raspusta, spajajući edukaciju, radoznalost, kreativnost i zabavu. Iako je CSU prvenstveno bio namenjen edukaciji odraslih, zaposlenih u obrazovnom sistemu, programi za najmlađe Šapčane, uz Park nauke postepeno preuzimaju primat u ovoj ustanovi. Kroz igru, zabavu naučne discipline su približene osnovcima i srednjoškolcima koji žele da otkriju čari sveznanja.
Geografija, hemija, biologija, književnost, istorija, muzika, likovna umetnost, nove tehnologije su teme kroz koje će biti zastupljene na Zimskim naučnim igrarijama.
-Neke od radionica će trajati i dve nedelje kako bi deca mogla da na kvalitetan način provedu vreme. Pregršt besplatnih sadržaja za sve zainteresovane i trudimo se da imamo adekvatne programe za najmlađe - rekao je Branko Filipović, direktor CSU.
U ponudi su različiti programi, a ovogodišnju manifestaciju otvorila je radionica "Ljubav i poštovanje", grnčarstva, izrade mozaika, zaboravljeni slovenski Bogovi, kao i let na krilima pesme širom planete, "Majka je naše blago".
Uz pomoć profesora Škole primenjenih umetnosti osnovci su se otisnuli u svet umetnosti. Tradicionalna izrada mozaika, rad na grnčarskom točku, veština kaligrafije razvijaju kreativnost i maštovitost kod dece.
-Radionica mozaika traje pet dana, a po završetku polaznici će moći da svoje radove zadrže i pokažu roditeljima kod kuće- istakla je profesorka Milena Kijurina.
Uz čarobni svet umetnosti đaci su „leteli“ na krilima pesme kroz evropske zemlje (Finska, Italija, Srbija) na interaktivnom predavanju istoimenog naziva, a potom zavirili u vreme zaboravljenih slovenskih bogova. Tokom predstojećih dana svi zainteresovani mogu biti deo Šabačkih naučnih zimskih igrarija. Radionice su besplatne, a najmlađe sugrađane očekuje istorija drevna Mesopotamije i Egipta, izrada karnevalskih maski, bioigraonica, svet insekata,...
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa