6. februar 2020.6. feb 2020.
UTAKMICA SEZONE
RUKOMET: SUPER LIGA SRBIJE

UTAKMICA SEZONE

Odlučujući meč u plej of borbi. Pritisak na domaćima. Pobeda Šapčankama gotovo garantuje plej of. Nada u kompletan sastav
Ni kompletan tim MEDICINARA verovatno ne bi mogao ništa više od poraza u Aranđelovcu. Minus devet na kraju tog duela nije realan prikaz viđenog na parketu, jer je i okrnjeni Medicinar pružio odličan otpor iskusnom timu, velikom favoritu i tek je nedostatak snage i rukometašica u rotaciji omogućio Bekamentu da se odvoji. Brobenost i trud su pozitivne naznake šabačkog kluba koje treba da dođu do izražaja već sutra (petak, 7. februar).
Cilj Šapčanki je plej of, a veliki, najveći, verovatno odlučujući korak, mogle bi napraviti baš sada. Direktan rival i sigurno najozbiljniji takmac u tim nastojanjima, ŽELEZNIČAR iz Inđije dočekuje nekadašnjeg šampiona u duelu koji otvara 11. kolo. Pobeda bi širom otvorila vrata plej ofa, remi bi ih otškrinuo, a čak ni poraz ne bi isključio Šapčanke iz borbe, ali bi prednost dao zeleno – belima. Inđija je suočena sa imperativom pobede, te je teret na njihovim plećima. Domaće više nisu iznenađenje, već sjajan, mladi tim koji već u prvoj povratničkoj sezoni želi da učini nešto veliko. Meč prethodne runde protiv Voždovca nisu igrale, te će Medicinar biti prvi izazov u kalendarskoj godini. Prethodnu su završile osvajanjem Kupa Vojvodine, a najavile su da žele plasman u Evropu. Dunja Tabak i kapiten Suzana Miličić su predvodnice mlade ekipe, uz odličnog golmana Tamaru Kostić. U ekipi je i nekadašnja rukometašica šabačkog kluba Aleksandra Bakša.
MEDICINAR se Bekamentu suprostavio bez povređenih Ane Radović i Srne Sukur, bez kapitena i najbolje igračice, odnosno jednog od vodećih krila domaće lige. Olivera Vukčević i Aleksandra Krstić pokazale su da su sačuvale dobru formu iz prvog dela. Utakmica u Šapcu, 34:34, pokazala je koliko „Želja“ može biti nezgodan. Ipak, to je jedini kiks plavo-belih u prvom delu sezone koji bi sada mogao biti anuliran. Poput domaćih, ni gošće nisu menjale sastav, te će nijanse odlučivati.
Meč je zakazan za petak od 20:30 u sportskom centru ove vojvođanske varošice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa