6. februar 2020.6. feb 2020.
DERBI ZA REGION  I SRBIJU
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

DERBI ZA REGION I SRBIJU

Rival velikog imena u specifičnom trenutku. Obe ekipe ciljaju opstanak. Šabac favorit, a pobeda bi dovela na korak od cilja. Bodovi i za domaću ligu znače
Derbi je protiv nepoznatog? Naravno. PARTIZAN je sve samo ne nepoznat tim. To je klub možda i najveći koji je ovaj sport ikada imao na svetu, u Srbiji bez premca, klub sa najboljom školom na planeti. Nisu ni igrači nepoznanica, ovaj, novi sastav igrao je, i to dobro, u Budvi nedavno, to su momci koje svi znajaju, ali je nepoznanica stanje i mentalna snaga ekipe posle svih dešavanja u klubu krajem prethodne i početkom ove godine.
Nema kluba o kome se više pisalo poslednjih meseci. Ukratko, došlo je do smene uprave, prekida saradnje sa trenerom Stefanom Ćirićem, a tri bitna igrača: Nikola Radonjić, Filip Radojević i Nikola Radulović su obavešteni da klub više ne računa na njih. Radojević je našao svoje mesto u Zvezdi, a Radulović nosi sada kapicu našeg tima, šampiona države Šapca. Ipak, nije sve stalo na odlascima. Uprava je pojačana velikim asom, doskorašnjim saradnikom u stručnom štabu Šapčana, Denisom Šefikom, novim sportskim direktorom, mesto trenera preuzeo je MARKO BAŠIĆ, strateg koji je jedan od zaslužnijih za stvaranje velikog broja talentovanih igrača iz partizanove škole, pomoćnik u juniorskoj reprezentaciji. Iako sva dešavanja ne mogu da ne ostave trag, u Budvi je Partizan pokazao da je mnogo jači nego što bi neko zaključio, a ko ne prati redovno vaterpolo. Očekivao se „egzodus“, a umesto toga drugi strelac ekipe, Radanović je ostao u timu, centar iz Egipta Gbadamasi postaje sve veći adut „crno-belih“, Barač, Smiljević i Vićković su potencijalna opasnost, dok golman Bulajić je već standardizovao formu. Ma šta govorili u redovima nekadašnjeg šampiona, siguno da sebe vide i naredne godine u A1 ligi, ali i u borbi za titulu na domaćoj sceni. Jedina misterija je koliko su trener i igrači uspeli da ostanu van priča i spekulacija.
ŠABAC je neupitno favorit i taj teret mora poneti. U sastavu je nekoliko igrača koji su potekli baš iz škole gde je važan činilac bio i Bašić. Pobedom bi šabački klub odmakao pet bodova Beograđanima i polako koračao ka bezbednoj zoni. Svakako je šampion kvalitetniji tim, ali na drugoj strani je rival velikog imena i mladog sastava koji čezne da nekoga iznenadi. Nije ovo samo utakmica za spas u A1 rangu, već i meč gde se bodovi prenose na domaći šampionat! Ovaj trijumf bi Šapcu značio šesti bod od mogućih devet! Utakmica je zakazana za subotu, od 20 časova na Gradskom bazenu u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa