6. februar 2020.6. feb 2020.
Kraljica i kraljevi
ATLETIKA: SENIORSKI ŠAMPIONI

Kraljica i kraljevi

Tri medalje za ovdašnju atletiku. Četiri predstavnika iz dva kluba. Najbolji pokazali reprezentativni potencijal
Posle niza na državnim prvenstvima za mlađe kategorije, atletika našeg kraja dobila je i prve seniorske odlikaše u godini koja, nadamo se ukazuje na novi procvat bazičnog sporta u našem gradu. Kraljica sportova dobila je jednu kraljicu i jednog kralja iz Šapca, odnosno Badovinaca, kao i još dva imena za koje je pitanje vremena kada će se popeti na tron.
KATARINA GAČEVIĆ, rešila je da ovo bude njena godina i iako još mlada, godinama u kategoriji mlađih seniorki i među najjačima više nije samo pri vrhu, već i druge gleda sa najviše tačke na tabeli. Upisala je članica kluba AŠK Tempo svoje ime među bacačice kugle, otišla u prestonicu i vratila se teža za jedno zlato. Hitac od 12 metara i 69 centimetara bio je bez premca i obezbedio je najviši stepenik na postolju, iznad iskusnijih, Zorice Stanić (C. Zvezda) i Martine Pavlović (TJB).
U istoj kategoriji je nastupala vrlo talentovana MILICA POZNANOVIĆ, takođe iz redova AŠK Tempa i među 11 rivalki osvojila šestu poziciju. Daljina 11 metara i 56 centimetara.
Svoje odlikaše ima i badovinački klub „Sprint“, a njih su na najbolji način predstavljali ALEKSANDAR GRNOVIĆ i ĐORĐE JOVANOVIĆ. Već godinama jedan od najboljih višebojaca Grnović, sada je nastupao u pojedinačnim disciplinama i odmah doneo titulu svom klubu i mestu. Prvo je najavio slavlje drugom pozicijom u trci 60 metara prepone, a potom je prvi put slavio seniorsko zlato u pojednačnoj disciplini (posle brojnih višebojskih). Seniorski je šampion u skoku s smotkom uz visinu od 4 metra i 21 centimetra. Badovinčani slave duplu pobedu u ovoj disciplini, jer je i Jovanović, mlada zvezda, uspeo da osvoji prvo seniorsko odličje, srebro među „motkašima“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa