13. februar 2020.13. feb 2020.
DA LI ĆE ŠABAC OD OSTRVA SLOBODE I NORMALNOSTI POSTATI CARSTVO ORGANIZOVANOG KRIMINALA?
ZELENOVIĆ

DA LI ĆE ŠABAC OD OSTRVA SLOBODE I NORMALNOSTI POSTATI CARSTVO ORGANIZOVANOG KRIMINALA?

„Bez stida i srama je izneta konstatacija da sam ja obmanuo javnost i da presuda Apelacionog suda u Novom Sadu nije onakva kakvom sam je predstavio. Ovom presudom je pravosnažno utvrđeno da sam ja nevin, a gospodin Jovanov, kao pravnik, bi morao da zna šta znači pretpostavka nevinosti“, istakao je gradonačelnik Šapca i dodao: „Ono što je sad ostalo Srpskoj naprednoj stranci je “nepodnošljiva lakoća bezočnog laganja”. U tako kratkom vremenu izneti toliku količinu neistina je neverovatno, ali suština je da li će Milan Ostojić Sandokan, inače osuđen za ubistvo, preuzeti ovaj naš grad i da li će Šabac od ostrva slobode i normalnosti postati carstvo organizovanog kriminala“
-Sada je potpuno jasno da je Srpska napredna stranka donela odluku da Sandokan preuzme Šabac, poručio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović komentarišući navode potpredsednika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova iznete u subotu u Šapcu.
- U subotu na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke mogli ste da vidite kako izgleda političko krilo Sandokanove organizacije. Sandokanova organizacija ima svoju grupu za likvidacije, za drogu, za iznude i razbojništva i naravno ima svoju političku grupu. Mogli ste u subotu da vidite kako izgleda politička grupa Sandokanove šabačke grupe. Pošto je očigledno da su ovi Šapčani koji se nalaze u odboru Srpske napredne stranke potpuno nesposobni da bilo šta urade i predstave na pravi način dobili su pojačanje I odgovorili su na razna pitanja ali nisu na ono najvažnije – zašto su doneli odluku da se bore da Sandokan preuzme Šabac? Šapčani u subotu nisu dobili taj odgovor, rekao je Nebojša Zelenović novinarima.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je odbacio kao netačne navode Milenka Jovanova o presudi Apelacionog suda navodeći da je čitav postupak protiv njega vođen da bi pružio dovoljno materijala za političku kampanju.
-Bez stida i srama je izneta konstatacija da sam ja obmanuo javnost i da presuda Apelacionog suda u Novom Sadu nije onakva kakvom sam je predstavio. Ovom presudom je pravosnažno utvrđeno da sam ja nevin, a gospodin Jovanov, kao pravnik, bi morao da zna šta znači pretpostavka nevinosti. Svako je nevin dok se ne dokaže da je kriv. Međutim, taj proces koji se vodio protiv mene pune tri godine je imao jedan osnovni cilj a to je da pruži dovoljno materijala i dovoljno razloga da se protiv mene iznose najodvratnije, najbezočnije laži. Prvo i osnovno, nikada se protiv mene, niti bilo koga drugog u Šapcu, nije vodio postupak za bilo kakvu krađu. Iz budžeta Grada Šapca nisu nestale nikakve pare, a tek nije nestalo 5 miliona evra. To piše i u izveštaju budžetskog revizora i kasnijim nalazima postupku. Tužilac nikada u svojoj optužnici nije to naveo, ali to nije smetalo Srpskoj naprednoj stranci, odnosno političkom krilu Sandokanove organizacije da vodi takvu gnusnu kampanju. Kada iscrpite sve drugo dođete do toga da morate preko suda da vodite kampanju da biste preuzeli vlast tamo gde niste osvojili pošteno na izborima, objasnio je Nebojša Zelenović.
On je podsetio na svoje ranije navode da je u preko 30 lokalnih samouprava promenjena vlast različitim vrstama pritisaka, da je 130 ljudi uhapšeno od toga 32 gradonačelnika i predsednika opštine da bi promenili stranu.
-Ono što je sad ostalo Srpskoj naprednoj stranci je “nepodnošljiva lakoća bezočnog laganja”. U tako kratkom vremenu izneti toliku količinu neistina je neverovatno, ali suština je da li će Milan Ostojić Sandokan, inače osuđen za ubistvo, preuzeti ovaj naš grad i da li će Šabac od ostrva slobode i normalnosti postati carstvo organizovanog kriminala, rekao je Zelenović na konferenciji za medije.
Odgovarajući na optužbu da je evropskim instituacijama tužio svoju državu, Nebojša Zelenović je odgovorio da je branio zakone i propise Srbije.
-Kako može biti kada štitite svoje zakone i propise da napadate svoju državu. Pa nije Vučić država. Kada govorite o nezakonitim radnjama vlasti vi štitite svoju državu, kada ukazujete na pretnje vi štitie svoju državu, svakog građanina u njoj. Ja u Strazbur nisam išao da se žalim na bilo koga, ja sam išao da štitim svoju državu, štiteći njene zakone koji se brutalno krše, naveo je Zelenović.
On je ponovio da je od septembra 2017. do septembra 2018. godine praćen i prisluškivan i da će javnost o tome detaljnije obavestiti kada advokati završe svoj posao.
Nabrajajući postignuća Šapca među kojima su veliki projekti finansirani novcem Evropske unije, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, odnošenje smeća sa cele teritorije, najmanji broj zaposlenih u javnim službama, program izolacije stambenih zgrada i najveću industrijsku zonu na Balkanu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da to treba da se brani.
-To što imamo najmanji broj zaposlenih, a najefinaksniju Upravu, to što ovde led sijalica košta 60 evra a u drugim gradovima hiljadu, što šabački trg košta 15 puta manje od beogradskog, što ovde imate uslove za elementarni razvoj, to je sve nešto što treba da branimo i moja finalna poruka svima je da je Sandokan pred vratima, podvukao je Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa