13. februar 2020.13. feb 2020.
ŠABAC PONOVO  MEĐU NAJBOLjIMA  U SVETU
Grad Šabac još jednom dobitnik priznanja Financial Times-a

ŠABAC PONOVO MEĐU NAJBOLjIMA U SVETU

FINANCIAL
TIMES: ŠAabac među gradovima sa najboljom
strategijom za privlačenje stranih direktnih investicija
Prestižni ekonomski magazin Financial Times objavio je publikaciju “Evropski gradovi i regioni budućnosti za 2020/2021”, prema kojoj se Grad Šabac svrstao među gradove sa najboljom strategijom za privlačenje stranih direktnih investicija. Ovo priznanje Grad Šabac dobija drugi put za redom, a sve na osnovu postignutih rezultata u oblasti privrede.
Samo u toku poslednjih godinu dana broj nezaposlenih se smanjio za 1.030 lica. Ovo je direktna posledica povećanja broja privrednih društava, čiji broj se povećao za 80 i rasta broja preduzetnika, čiji broj se povećao za 400. Osim toga, otvoren je i počeo sa radom Trening centar koji omogućava privrednicima da lakše dođu do kvalifikovanih radnika. Posebu prednost u ovoj oblasti Šabac ostvaruje brigom o privrednicima koju Grad sprovodi kroz rad Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, Privrednog saveta, Komisije za praćenje investicija i Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.
Najnovije priznanje još jednom potrvrđuje da je Šabac grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i istovremeno otvara put ka još većem napretku.
Financial Times-ajednom u dve godine raspisuje poziv za rangiranje gradova i regiona Evrope i gradovi koji smatraju da su u prethodnom periodu postigli dobre rezultate mogu da podnesu prijavu, bez ikakvih troškova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa