21. jul 2011.21. jul 2011.
ATLETIKA: BALKANSKI JUNIORSKI ŠAMPIONAT

MIRA I DUŠAN DRUGI

Posle velikog uspeha članova AŠK, trener Milisav Stanojčić, potvrdio uspehe koje iza sebe ostavlja dugi niz godina. Ovoga puta sa Dušanom Makevićem, Mirjanom Pajić i Jagodom Zečević. Upornost i kvalitet koji poseduju šabački atletičari, bez elementarnih uslova za rad, potvrda su entuzijazma sportista i uspešnog trenera
Balkanski šampionat za juniore u turskom gradu Jedrene imao je sam krem ovog uzrasta a šabačku “kraljicu“ sportova predstavljao je trio AŠK Dušan Makević, Mirjana Pajić i Jagoda Zečević. Pred polazak na put svaka medalja je bila san. Potajno su obećane gradu sporta i osvojene su tri.
Dva srebra i jedna bronza uz peto mesto Jagode Zečević učinak je vredan svake pažnje. Prvo je u trci na 3.000 metara srebro izborio odlični Dušan Makević da bi na duplo kraćoj stazi ostvario bronzani učinak.
Mirjana Pajić je na stazi 3.000 metara-stil bila druga i samo je doza veće opuštenosti omela da se okiti i zlatom i postane šampionka Balkana.
Trener Milisav Stanojčić bio je u sastavu trenerskog tima Reprezentacije Srbije i prezadovoljan je rezultatima.
- Srećan sam. Pokazali smo koliko vredimo. Šteta je što nismo otišli i korak dalje. Ali mnogo smo zadovoljniji okolnošću da će lokalna samouprava nadamo se prepoznati ovaj rezultat i pomoći pre svega u uslovima na gradskom stadionu i na pripremama za velike nastupe. Kada se u konkurenciji atletskih sila izbori ovakav rezultat onda se narodski rečeno mora skinuti kapa dole. Sama reprezentacija Srbije uzela je četiri medalje u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji. Da smo bili komletniji moglo se i više ali sveukupno smo zadovoljni, blistao je strateg trofejnog tima koji lagano “kraljicu“ sportova vraća na svoje mesto izboreno u decenijskoj tradiciji. Šabac se u familiji sportova može podičiti i atletičarima koji najavljuju blistavu karijeru. Svakako imena Dušana Makevića, Mirjane Pajić i Jagode Zečević treba upamtiti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa