13. februar 2020.13. feb 2020.
Nedostajalo zrno  iskustva i sreće
METALOPLASTIKA ZAVRŠILA UČEŠĆE U SEHA LIGI

Nedostajalo zrno iskustva i sreće

Metaloplastika je i u drugoj utakmici osmine finala SEHA lige izgubila od novosadske Vojvodine. Posle minimalnih 24:25 u Šapcu u prošloj utakmici, domaći tim bio je bolji sa dva gola razlike 26:24.
Metaloplastika je na poluvreme otišla sa golom prednosti 12:11, ali je Vojodina boljom odbranom u nastavku uspela da stekne i zadrži prednost do samog kraja.
Šabačka ekipa u ovom duelu nije nadigrana. Prevagu je odneo golman domaćih Luka Arsenić koji je imao nekoliko veoma važnih odbrana u odlučujućim trenucima.
Golman Metaloplastike Milan Bomaštar, takođe je odigrao značajnu ulogu za svoj tim i dobrim delom zahvaljujući njegovim odbranama šabački tim je i vodio tokom prvog dela. Među igračima u prvom poluvremenu dobrim šutevima se istakao desni bek Milan Milić.
Metaloplastika je u važnim momentima utakmice ostala bez dva bitna igrača, što je sigurno doprinelo krajnjem ishodu. Nemanja Gojković je najverovatnije slomio prst, a Dejan Babić obnovio povredu međurebarnih mišića.
Odlučujući gol za Vojvodinu postigao je Miloš Grozdanić, nešto manje od minuta pre kraja meča. Trener Metaloplastike Veselin Vuković potom je tražio tajm aut, ali šabački klub nije uspeo da dođe do preokreta u poslednjim trenucima utakmice.
Milić i Grozdanić su bili najbolji u svojim ekipama sa postignutih po pet golova.
Vuković je čestitao ekipi Vojvodine na zasluženoj pobedi.
-Mislim da smo platili danak neiskustvu. Imali smo u obe utakmice periode dosta dobre igre gde smo uspešno parirali favorizovanoj ekipi Vojvodine. Oni su od nas bolji za jedan kvalitet više, a to je iskustvo. Novosadska publika je mogla da vidi jedan pravi takmičarski duel i borbu bez predaje. Pored iskustva Vojvodine utakmicu su odlučile i neke početničke greške naših igrača.Tu cenu ćemo platiti, izdržati mladost naših igrača i nadamo se kao ekipa početi da rastemo, rekao je Vuković po završetku susreta.
Vojvodini će u četvrtifinalu protivnik biti mađarski Vesprem.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa