20. februar 2020.20. feb 2020.
Inicijativa Menjam svoj grad

Saradnjom do uspeha

Svakog poslednjeg petka u mesecu inicijativa Menjam svoj grad ugosti značajne aktere u polju građanskih inicijativa i odgovara na pitanja o promenama u gradu. Tema novog susreta, 28. februara od 18 do 20 časova u medijateci u Narodnom muzeju Šabac biće saradnja kao put do uspeha
Kako građanski aktivizam i inicijative pripadaju najvažnijim segmentima razvoja i aktiviranja mladih grada Šapca, nastao je format mini konferencija Menjam svoj grad.
Sledeći događaj Menjam svoj grad: SARADNjE će se održati u petak, 28. februara od 18 do 20 časova u medijateci u Narodnom muzeju Šabac. Događaj je namenjen pružanju pomoći u znanju svima koji priželjkuju društvenu podršku, onima koji rade na promeni svog okruženja i svima koji žele da se uključe, ali nisu sigurni kako. Februarska konferencija okuplja mlade koji realizuju projekte u Šapcu uz pomoć Kancelarije za mlade, zatim čućemo predstavnike fondacije Divac, kao i članice i članove udruženja Kombinart i Vozi ulice ali i Ulice za bicikliste iz Beograda.
-Mi pokrećemo mlade na akciju, projekat koji je predstavljen na prvom događaju Menjam svoj grad, našao je svoj put do realizacije, naime Taste the Bunt projekat šabačkih srednjoškolki koje su osnažene u saradnji sa partnerskim udruženjem konkurisale za podršku, već sada kreće u realizaciju. Zato će Sara, Marija, Milica i Nikolina doći da ispričaju priču o svom uspehu – jer nama je cilj da u Šapcu bude što više uspešnih priča i saradnji, zaključila je Marija Ratković, pomoćnica gradonačelnika za mlade na čiju je inicijativu nastao ovaj sada već redovni događaj.
Ideja je da format mini konferencije za do 50 ili 70 ljudi služi pre svega za predstavljanje različitih načina ostvarenja ideja zaživi i širi se, kroz predstavljanje primera dobrih praksi, institucionalnog i vaninstitucionalnog angažovanja, da se prikaže spektar različitih tema kojima se građanske inicijative bave, ali i da se pronađu načini za sticanje znanja i finansijskih sredstava, kako bi se zajednički radilo na aktiviranju različitih delova društva na teritoriji Mačvanskog okruga.
Menjam svoj grad je događaj koji se razlikuje od drugih jer uključuje u jednakoj meri mlade kao i eksperte. Ulaz na događaj je besplatan, ali je zbog broja mesta, potrebno prijaviti se na stranici GRAD ŠABAC i fejsbuku iventu. Ukoliko broj zainteresovanih bude veći od kapaciteta medijateke Narodnog muzeja Šabac, programi će se održati u sali Stanislav Vinaver, Šabačke biblioteke. Predviđeno je osveženje za učesnike.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa