20. februar 2020.20. feb 2020.
Akcenat na edukaciji u domu sportova
Treći “Nika fit“
dan – fitnes konvencija

Akcenat na edukaciji u domu sportova

Primarn edukacija. Čast otvoriti objekat kao Sokolski dom. Zagarantovana podrška grada i rekreativnom sportu
Pre dve godine započela je tradicija održavanja fitnes konvencija u Šapcu koje su od prvog dana imale međunarodni karakter. Niz će biti nastavljen i ove godina, ali treći dan fitnesa biće poseban i specifičan.
-Imamo čast da budemo organizatori prvog sportskog događaja u obnovljenom Sokolskom domu. Sama ta činjenica čini posebnim dešavanje prvog dana marta, ali vredi istaći i da ćemo ove godine posebnu pažnju posvetiti edukaciji. Poželjno je trenirati, važno voditi računa o izgledu, no ukoliko to ne radite pravilno i u interesu svog zdravlja, efekta neće biti, a posedice mogu biti velike. Tokom celog dana tu će biti priznati fitnes stručnjaci koji će predstaviti edukacije iz oblasti zdrave kičme, najbolje ishrane. Naravno, neće izostati ni događaji i vežbe koje smo promovisali i prethodnih godina – rekla je Sanja Nikšić, osnivač „Nika “ studija, koja je dodala da je Šabac uspeo da postane značajan centar fitnesa, te da je ideja bila, ne samo da pružimo ono što nudi Beograd u ovoj oblasti, već i da u Šapcu budu fitnes događaji kakvih nema ni u prestonici.
Rekonstrukcija popularne „Sokolane“ ili „Partizana“ kako je još uvek objekat poznat, mnogima je izuzetan dan za šabački sport. Ponovo sport ima svoj dom i kako vreme odmiče, sve više događaja biće priređeno tu.
-Kao i uvek, Grad Šabac i Sportski savez Šapca podržavaju događaje poput Fitnes dana. Grad je ponosan na rezultate vrhunskog sporta, ali smo jednako posvećeni stvaranju uslova i za bavljenje rekreativnim sportom kao neophodnim preduslovom zdravlja. Svečano otvaranje će biti nekoliko dana ranije, no važno je da baš događaj iz kategorije neprofesionalnog sporta bude onaj koji će otvoriti Sokolski dom – dodao je na konferenciji za medije gradski većnik zadužen za sport Dragan Nikolić.
Najavljen je dolazak 40 fitnes stručnjaka iz: Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Početak je 1. marta u 10 časova, a program će trajati do 20 sati. Organizatori su studio „Nika “, Sportski savez Šapca, kao i Grad u ulozi pokrovitelja.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa