20. februar 2020.20. feb 2020.
ZA KORAK BLIŽE
SUPER LIGA (Ž)

ZA KORAK BLIŽE

Svaka pobeda je jedan korak bliže četvrtom mestu i plej ofu za MEDICINAR. Šapčanke su mlad sastav i taj pritisak ostavlja trag, ali uvek kvalitet i talenat odnesu prevagu i obično u drugom delu „puknu stege“ s početka. Pazovčanke su bile ravnopravne tokom prvih 30 minuta, donele zebnju kod domaćih navijača, ali je drugi deo na početku usmerio u pravom smeru meč. Odličnoj Sari Garović, pridružila se Ana Radović i gošće nisu imale rešenje.
Posle kup izazova u Inđiji, već u subotu treba još jednom izneti ulogu favorita i nastaviti ka plej ofu. Po svim parametrima VOJVODINA je slabija od „medicinarki“ i prošlosezonski takmac za plej of, sada je osuđen na borbu za opstanak, iako, posle istupanja Voždovca, treba da budu bolje samo od jedne ekipe. Uskoro će gostovati u Zaječaru i to je za njih verovatno meč odluke, ali jedan neočekivani trijumf mogao bi da ih i pre izdigne među sigurne. Golman Nevena Radojičić je verovatno najveći adut Novosađanki, uz Jelenu Zečević i kapitena Mariju Dmitrović.
Iako u Šapcu nije bilo poteškoća za domaćina tokom jeseni, većina igračica pamti neočekivani poraz u Novom Sadu prethodne sezone koji je ugrozio plej of, kao i meč u Šapcu gde je Jovana Perić odbranila sedmerac u posednjoj sekundi i tako u drami odvelo klub do plej ofa. Daleko je od te snage Vojvodina sada, no sećanje poziva na oprez.
Železničar gostuje u Novoj Pazovi, još jednoj dobroj ekipi koja je ugrožena, a Vrbas, koji još preti „iz senke“ dočekuje Naisu i nosi ulogu autsajdera.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa