27. februar 2020.27. feb 2020.
OVO  JE ŽIV GRAD
Ambasador Francuske u Srbiji posetio Šabac

OVO JE ŽIV GRAD

Jedna od najvažnijih pozicija o kojima treba da razgovaramo je projekat Sava parka. Ovaj projekat daje odgovore na svakodnmevne probleme sa kojima se suočavaju gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji, bilo da je u pitanju rešavanje otpada, ili odbrane od poplava, ili pitanje budućih sadržaja koje mogu da koriste svi građani
Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni posetio je u petak Šabac. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je prijem za njegovu ekselenciju, a zatim su posetili Stari grad.
Tom prilikom, ambasador Falkoni je rekao da se izuzetno raduje što se nalazi u poseti našem gradu.
-Vaš grad je dimaničan u ekonomskoj, društvenoj i kulturnoj sferi. Oseća se, na svakom koraku, koliko je Šabac živ grad. Ovde se spajaju istorija i tradicija, ali i moderan i atraktivan pristup baštini grada. Projekat rekonstrukcije ovog prostora na Starom gradu to i pokazuje rekao je ambadasor Francuske u Beogradu.
Zahvaljujući se na poseti gradonačelnik Šapca je rekao da je ovo bila odlična prilika da se razmene iskustva, ali i da se visokom gostu pokaže šta je sve urađeno u Šapcu.
- Jedna od najvažnijih pozicija o kojima treba da razgovaramo je projekat Sava parka. Ovaj projekat daje odgovore na svakodnmevne probleme sa kojima se suočavaju gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji, bilo da je u pitanju rešavanje otpada, ili odbrane od poplava, ili pitanje budućih sadržaja koje mogu da koriste svi građani. Želimo da dobijemo mišljenja i ekspertize naših prijatelja i iz Holandije, SAD, Nemačke i naravno iz Francuske. Možda je baš ovaj park, koji sada radimo, budući evropski park koji pokazuje kako na moderan, evropski način mogu da se rešavaju izazovi sa kojima se susreću lokalne samouprave.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa