21. jul 2011.21. jul 2011.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

DEČJI FESTIVAL ZABAVE I RADOSTI

U utorak, 19. jula, ispred Kulturnog centra u Šapcu, počeo je Mini ulični dečji festival. Prva dva dana deca su videla četiri predstave, a večeras, od pola sedam do pola devet, mališane očekuju lutkarske radionice. Festival otvorila Marija Malbaša iz Novog Sada izložbom lutaka za scensku i TV animaciju
Šabačke mališane ovoga puta Kulturni centar obradovao je uličnim festivalom koji je otvoren u utorak izložbom lutaka za scensku i TV animaciju novosadske autorke Marije Malbaše iz lutkarskog studia „Pupeta“.
Pažnja mališana ubrzo je bila usredsređena na predstavu „Carevo novo odelo“ koja je urađena prema bajci Hansa Kristijana Andersena a izvelo ju je Lutkarsko pozorište iz Šida, a posle pauze u kojoj su deca animirana balonima, izvedena je „Zlatokosa i tri medvedića“.
U sredu, druge večeri Festivala, deca su imala priliku da odgledaju predstavu „Vučica i tri praseta“ urađenu po bajci braće Grim a u izvođenju pozorišta „Cvrčak“ iz Beograda. Ovoga puta deca su se tokom pauze zabavljala plesom. Dramski studio „Ars Longa“ iz Beograda izveo je predstavu po Ezopovoj basni „Zec i kornjača“. Mališani su druženje završili uz muziku i ples.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa