Info

27. februar 2020.27. feb 2020.
Da odbranimo Šabac i Paraćin zato što su oni pobedili Vučića

Da odbranimo Šabac i Paraćin zato što su oni pobedili Vučića

Komentarišući vest da Šabac izlazi na lokalne izbore a Paraćin je blizu odluke, sociološkinja Vesna Pešić je u emisiji RTV Šabac “Naš gost” trenutnu situaciju nazvala apsurdnom, u kojoj “treba da bacamo drvlje i kamenje na jedina dva čoveka Nebojšu Zelenovića i Sašu Paunovića koja su pobedila Vućića“.
- I mi sada treba da se odreknemo dvojice pobednika nad Vučićem. Meni to nije logično niti to bilo kako zadire u bojkot parlamenta, niti će statistika bojkota da se kvari zbog toga, rekla je Vesna Pešić.
Ona je kao moguće rešenje navela dogovor u kom je važan parlament, a na lokalu ko kako hoće da se organizuje - decentralizacija.
- Moglo je i takvo stanovište da se zauzme ali nije. Iz kog to višeg cilja i kome to smeta da ova dva pobednika nad Vučićem izađu na izbore? Pri tom moram da naglasim da oni ovde strašno reskiraju. Oni potpuno reskiraju svoje političke karijere i ja se bojim da će Vučić na njih strašno da se usmeri i da će pokušati svim silama da ih sruši i da dobije sve, upozorila je Pešić.
Prema njenim rečima, Zelenović i Paunović su prezueli neku vrstu ličnog reskira, što se, kako je navela, kod nas retko viđa.
- Ako ste sada pod pritiskom da ne idete na te izbore, a vi ipak smatrate da hoćete da branite te građane i da su građani tamo za to da se izađe i da se odbrane od Vučića, i ako izađete, vi ste na neki način završili karijeru jer ste preuzeli jedan veliki rizik, a očekivanja, na primer, ne ispunite. Onda će da dođu pa da kažu: čekaj, mi smo ti rekli nemoj da ideš... Znači svi se grabe da dođu do nekih funkcija, da vode neke partije, a oni (Nebojša Zelenović i Saša Paunović) su ipak stavili lični rizik kao kartu u celoj toj igri, istakla je sociološkinja Vesna Pešić.
Ona je poručila Šapčanima da su oni branioci svog grada.
- Šapčani, ako hoće da odbrane svoj grad, oni sada treba da se mobilišu, da oni sami izađu, imamo ta dva grada da odbranimo (Šabac i Paraćin) zato što su oni pobedili Vučića i zato što žive neki normalan život, zaključila je Pešić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa