27. februar 2020.27. feb 2020.
Proslavili prvi rođendan
VRTIĆ „KOLIBRI“ MAČVANSKI PRNjAVOR

Proslavili prvi rođendan

Otvoren je zahvaljujući saradnji Grada Šapca i Fondacije „Novak Đoković“. U obdaništu svakodnevno boravi više od 100 dece, od jaslenog do pripremno – predškolskog uzrasta
Vrtić „Kolibri“ iz Mačvanskog Prnjavora u četvrtak je proslavio svoj prvi rođendan. Danas, jedan od najmodernijih objekata u Srbiji nastao je iz težnje da se izjednači odrastanje i učenje u gradu i na selu. Zgrada Doma zdravlja u ovom selu adaptirana je i opremljena za potrebe mališana. Otvoren je zahvaljujući saradnji Grada Šapca i Fondacije „Novak Đoković“. U obdaništu svakodnevno boravi više od 100 dece, od jaslenog do pripremno – predškolskog uzrasta.
Predškolska ustanova „Naše dete“ mališani i njihovi vaspitači u tu čast priredili su dobrotvorni matine. Raznim koreografijima i recitacijama poželeli su svima toplu dobrodošlicu.
Tom prilikom rad vrtića je ocenjen od strane nadležnih sa najvišom ocenom. Posebno ističu jaslenu grupu koja je jedinstvena u ovoj predškolskoj ustanovi.
-Tačno je godinu dana otkako vrtić živi i radi. Ostvarujemo saradnju sa roditeljima i sugrađanima koji sve vreme učestvuju u radu i životu svih naših vrtića. Mi smo im neizmerno zahvalni na podršci. Ono na šta smo posebno ponosni je jaslena grupa koju retko koje područje seosko i prigradsko u Srbiji ima. Kada smo se uključili u ovaj projekat mi smo imali podršku meštana koji su nam pomagali od samog početka. Sve vreme su pratili naš rad. Ovo je možda prilika koju su prepoznali, da nam izađu u susret i kao rođendanski poklon pruže pomoć u uređenju dvorišta i postavljanju ograde – rekla je direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“, Sandra Mićić.
Pored roditelja i meštana, matineu su prisustvovali predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, direktorka PU“Naše dete“ Šabac, Sandra Mićić i direktorka Centra za socijalni rad „Šabac“, Jelena Milošević.
-Meni je posebno drago što ovde imamo jaslenu grupu. To je prvi put na selu da praktično roditelji zajedno sa svojim mališanima, imaju aktivan društveni život. Roditelji bezbedno mogu da ostave svoju decu, znajući da će ona nešto naučiti i provesti kreativno svoje slobodno vreme. Veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji „Novak Đoković“ bez koje vrtić ne bi ovako lepo izgledao. – rekao je predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.
Cilj ovog događaja je bio prikupljanje sredstava za uređenje dvorišta oko vrtića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa