27. februar 2020.27. feb 2020.
Partnerstvo za lokalni razvoj
OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 57.450.000,00 DINARA
ZA PODRŠKU UNAPREĐENjA LOKALNE INFRASTRUKTURE

Partnerstvo za lokalni razvoj

Integrisani sistem tehničke zaštite predstavlja osnovu zaštite sa aspekta bezbednosti ljudi, materijalnih dobara i objekata
Opština Bogatić je jedna od 33 jedinice lokalne samouprave kojoj su po javnom pozivu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobrena sredstva za podršku unapređenja lokalne infrastrukture u okviru realizacije Finansijskog ugovora „Partnerstvo za lokalni razvoj“ između Republike Srbije i Evropske investicione banke, za realizaciju projekta „Sigurni grad – Integrisani sistem bezbednosti“.
Projekat „Sigurni grad – Integrisani sistem bezbednosti“ podrazumeva implementaciju pametnih sistema na prioritetnim javnim površinama i saobraćajnicama, objektima i institucijama na teritoriji opštine Bogatić.
Integrisani sistem tehničke zaštite predstavlja osnovu zaštite sa aspekta bezbednosti ljudi, materijalnih dobara i objekata. Osnovni cilj integrisanog sistema tehničke zaštite jeste zaštita i povećanje sigurnosti. Integrisani sistem tehničke zaštite predstavlja integraciju sistema video nadzora, alarmnog sistema, sistema rane dojave požara, sistema digitalnih informativnih i SOS tačaka i sistema kontrole prisupa u jednoj softverskoj platformi.
Ukupno odobrena sredstva za realizaciju Projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“ iznose 2.164.469.190,43 dinara i namenjena su ulaganju u javnu infrastrukturu u jedinicama lokalne samouprave i to za :
- popravku i poboljšanje javnih zgrada,
- rekonstrukciju lokalnih pijaca,
- obnovu javnih prostora i lokalnih obeležja i
- obnovu ili dogradnju drugih elemenata lokalne infrastrukture.
Nakon objavljivanja Odluke Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i svaka od izabranih jedinica lokalne samouprave potpisaće sporazum o regulisanju prava i obaveza
KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa