27. februar 2020.27. feb 2020.
U garnizonu Šabac obeležen Dan državnosti

U garnizonu Šabac obeležen Dan državnosti

Svečanosti prisustvovali vojni penzioneri, učesnici rata u agresiji NATO na Srbiju, odlikovani Spomenicom “Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije”
U kasarni “Cerski junaci”, povodom Dana državnosti Srbije, održana je prigodna svečanost uz intoniranje državne himne i svečanog vojničkog stroja.
Na svečanosti o Danu državnosti govorio je komandant garnizona potpukovnik Siniša Marinković. On je ukratko podsetio na vreme stvaranja najnovije Republike Srbije, i prilike koje su bile u to vreme. Takođe, pomenuo je i nekoliko značajnih aktivnosti jedinice između dva državna praznika. Zatim je vojnicima predstavio petnaest starešina, vojnih penzionera, koji su učestvovali u ratu protiv NATO agresije, koji su penzionisani u garnizonu Šabac. Ovim penzionerima, naglasio je Marinković, ministar odbrane Srbije dodelio je Vojnu spomenicu “Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije”. Spomenica je dodeljena: Stanku Vasiljeviću, Milanu Marjanoviću, Simi Kesiću, Đorđu Keleču, Miodragu Periću, Željku Panteliću, Slobodanu Živanoviću, Aleksandru Aleksiću, Draganu Srdanoviću, Milutinu Đorđeviću, Feridu Ćuretiću, Borivoju Novakoviću, Čedi Ogrizoviću, Tomislavu Pavloviću i Spasoju Popoviću.
U drugom delu ove svečanosti svi dobitnici vojne spomenice posetili su jednu od najboljih spomen soba u Vojsci Srbije, i bili oduševljeni onim što su videli.
Na kraju svečanost je završena zajedničkim druženjem uz brojno evociranje životnih događaja iz vremena agresije i kasnije do penzionisanja. Čula su se mišljenja da bi se ovakva druženja mogla ogranizovati svake godine jer danas u Vojsci Srbije skoro svakodnevno ima značajnih događaja i novina koji su interesantni za vojne penzionere.
S.Stojanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa