27. februar 2020.27. feb 2020.
Planinari podigli voćnjak
PLANINARSTVO

Planinari podigli voćnjak

U sklopu planinarskih aktivnosti posvećenih 70-godišnjici postojanja i veoma uspešnog rada planinarsko-skijaškog društva “Cer” šabački planinari, u par poslednjih sedmica, otpočeli su sa uređenjem terena ispred i okolo doma “Lipove vode” na Ceru, sve u cilju da stvore lepši i prijatniji ambijent za posetioce.
Planinarski dom “Lipove vode” udaljen je od Šapca svega 34 kilometra, uz napomenu da je prilazna saobraćajnica od raskrsnice ispred Tekeriša pre nepune dve godine, celom dužinom od šest kilometara, proširena i prekrivena novim slojem asfalta, sa urađenim bankinama i kanalima pored puta i izvučenom središnjom linijom, a sve u cilju kvalitetnije i bezbednije vožnje.
Ovom prilikom planinari su odvojili jedan deo terena, na kome su i izvodili deo svojih aktivnosti, i na njemu su posadili preko 70 sadnica raznog voća, što simboliše sedamdeset godišnjicu postojanja Društva.
Pomenuti teren, pored planinara, koriste svi posetioci Cera i od njih je očekivati da će sačuvati novoposađene sadnice voća, od kojeg će u veoma kratkom vremenu imati mogućnost da ubiraju plodove.
M.Botić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa