27. februar 2020.27. feb 2020.
ZA POTVRDU STATUSA
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

ZA POTVRDU STATUSA

Pobeda osigurava opstanak u A1 ligi i šestu poziciju. Tri ekipe u borbi za spas. Revanš Budvi za poraz u Crnoj Gori
Borba za ostanak u Regionalnoj A1 ligi biće neizvesnija i inetersantnija nego što je bilo ko mogao da pretpostavi, a Šapčani imaju priliku da sa bezbedne distance gledaju buran rasplet. Partizan je u najtežoj poziciji, Mornar u tek nešto lakšoj, a Primorac je velikim padom forme srušio sve što je gradio i u panici je za status A1 ligaša. ŠABAC je dovoljno daleko, a ako pobedi Budvu biće i predaleko za sve ostale.
BUDVA, vicešampion Crne gore, od starta sezone je bila na samom dnu, izgledalo je da će biti prva ekipa koja će se oprostiti od ovog ranga, a onda je usledio izvanredan meč protiv Šapca, velika pobeda 12:6 uspon forme, rezultata i nekadašnji učesnici finalnog turnira Lige šampiona, nadomak su cilja, tako dalekog pre nekoliko meseci. Pobedom nad Primorcem 8:5 osvojili su dvanaesti poen. Ipak, kada se pogleda sastav koji predvodi Drago Pejaković, veća je nedoumica kako su dospeli u tešku situaciju na početku. Savo Ćetković (strelac pet golova u pomenutom duelu protiv Šapca) i Nikola Milardović, reprezentativci Crne Gore i povremeni član reprezentacije Hrvatske, su treći i četvrti strelci lige bez konkurencije u grupi od 6. do 10. mesta! Branko Franeta je sve češće nerešiv za odbrane, osetio je to prethodne nedelje Primorac. Uz Savu, tu je i Petar Ćetković, kao i Marko Vukmirović snaga i budućnost Budvana, a u usponu forme je i golman Lazović. Kapicu Budve i nosi doskorašnji član Šapca Aleksa Petrovski, alternativa na poziciji centra.
U poslednja četiri meča u A1 ligi, Šabac je pobedio u tri, jedini poraz bio je od prejakog Jadrana u Herceg Novom. Ekipa Miodraga Mirovića igra sa mnogo više samopouzdanja nego tog 2. novembra. Poput Budve i „čivijašima“ je ta utakmica promenila tok sezone u dobrom smeru. Kapiten Marković je jedan period karijere proveo u Budvi, a kao što nose Šapčani gorčinu zbog pomenutog poraza, Budva ih veže i za jedan istorijski poduhvat. Pre dve sezone, u baražu za plasman u A1 ligu, Šapčani su baš Budvane eliminisali, te želju za osvetom nose i Crnogorci. Svakako dva tima su sada u istom rangu i vrlo blizu opstanka. Budvi je ovo poslednji meč, zato je i poraz opasnost za njih, jer u nekom raspletu, mogu doći do baraž zone, a šampionu Srbije poslednji u A1 ligi na domaćem bazenu.
Početak meča je u subotu, 29. februara, od 20 časova.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa