5. mart 2020.5. mar 2020.
Nastavak prošlogodišnje  investicije
ASFALTIRANjE PUTA ORAŠAC-MRĐENOVAC

Nastavak prošlogodišnje investicije

Na lokalnom putu Orašac-Mrđenovac, protekle srede su počele pripreme za asfaltiranje ove deonice. Reč je o putu od velikog značaja za meštane jer spaja Orašac, Mrđenovac i Miokus sa šabačke strane i Dragojevac, Zvezd i Provo sa vladimiračkog dela. Saobraćajnica je dugačka dva kilometra i široka pet, dok je sredstva za izvođenje radova u visini od 30 miliona dinara obezbedio Grad Šabac.
-Mi planiramo da u prva četiri meseca ove godine izdvojimo još dodatnih pet miliona evra. Ovo je nastavak investicije iz prošle godine, i nema nikakve veze sa izbornom kampanjom – rekao je, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prilikom obilaska radova. Ovom prilikom je naveo da je Grad Šabac prošle godine u infrastrukturu investirao oko 10 miliona evra.
Gradonačelnik je istakao i pitanje za građane Šapca: „Da li žele da odbrane snažne investicije i modernizaciju jednog slobodnog grada ili žele da dozvole da Sandokan otme naš grad“ pitanje o kom će sugrađani moći da razmišljaju u sledeća dva meseca.
Nisu zaboravljena ni seoska područja, a meštani ističu da je ova pomoć od izuzetnog značaja.
-Izgradnja puta znači mnogo za sve građane koji stanuju ovde, a i za druga sela. Put spaja šest sela i izlazi kružno u Novo selo. Ovde je veliko vikend naselje sa više od 40 kuća. Iako je put bio u lošem stanju, svakodnevno su njim prolazili i građani Prova. Želim da izrazim zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći – istakao je član Saveta mesne zajednice Orašac, Rade Stošić.
Saša Popović, predsednik grupe građana Mrđenovac, objašnjava da će ovim putem, razdaljina do Šapca biti skraćena, za osam kilometara.
-Građanima će novi put omogućiti da lakše stignu do grada, jer skraćuje osam kilometara. Nadamo se da ćemo dobiti novu liniju gradskog prevoza da bismo lakše komunicirali sa gradom – kazao je Popović.
Radovi bi trebalo da se okončaju za nedelju dana.
M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa