5. mart 2020.5. mar 2020.
Zelenović je odgovoran  biračima u Šapcu a ne  predsedništvu Saveza za Srbiju
Boško Jakšić

Zelenović je odgovoran biračima u Šapcu a ne predsedništvu Saveza za Srbiju

Gostujući u emisiji RTV Šabac „Dobar, loš, zao“ prošlog petka, novinar Boško Jakšić rekao je da je Šabac jedna od ređih oslobođenih teritorija i cilj je da se sačuva.
- Oslobođena, imajući u vidu naprednjačku vlast koja ovde caruje već godinama. Zaista sam duboko uveren da, pošto smatram da je politika borba, ako imaš jednu oslobođenu teritoriju, pa tvoj cilj je da „Užičku republiku - šabačku republiku“, širiš, to je valjda tvoja politička ideja, a ne da na srebrnoj tacni predaješ vlast u gradu u kom imaš objektivne šanse da pobediš. Pa i ako izgubiš nije kraj sveta, politika je nešto što se menja. To je bio i motiv da nedavno napišem tekst za Politiku, očekujući od Zelenovića i Paunovića da izađu na izbore, naveo je Jakšić.
On je rekao da je „tužna druga strana te priče“.
- Zelenović se odmah, kako je rečeno, samoisključio iz Saveza za Srbiju, što je ciničan oblik tumačenja da si izbačen. I Vuk Jeremić se ponašao kao Pontije Pilat, kao da je on papa Rimski koji ima pravo nekoga da ekskomunicira zato što ne podleže komandnoj politici koja mi nikako ne liči na to što se naziva demokratskom opozicijom. A drugo, razgovarajte, budite dovoljno tolerantni, pozvao je Jakšić.
Poznati novinar i kolumnista je upitao šta je osnovna odlika demokratije.
- Pa birač! Onda idu sve druge institucije. Zelenović je u Šapcu odgovoran biračima, a ne predsedništvu ili prezidijumu Saveza za Srbiju. On je najodgovorniji ljudima ovde. Ti ljudi, ako ne bi izašli na izbore, oni bi se osećali izdanim, vi te birače ne bi vratili godinama, ako ne i decenijama. I šta je rezultat? Rezultat je da naprednjaci ovaj grad dobiju i da se ostvari njihova kimdžongunovska ambicija da imaju stoprocentno sve, zaključio je Boško Jakšić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa