5. mart 2020.5. mar 2020.
Martovsko „ludilo“
SPORT U TREĆEM MESECU

Martovsko „ludilo“

Možda i ključni mesec za neke sportske kolektive. Nekoliko derbija prvenstava. Mnogo jasnija slika na kraju meseca
Čuveni March madness (martovsko ludilo) je naziv za niz završnih turnira u koledž ligama na području Sjedinjenih američkih država (SAD), no treći mesec i u našem kraju donosi važne seniorske rasplete i događaje koji mogu uticati na april i maj kada se svode računi.
Fudbal
MAČVA je u teškoj poziciji, a iako do kraja ima čak 12 utakmica, u martu je očekuju dueli gde mora očuvati nadu za završne mesece i plej aut. Najpre će gostovati Crvena Zvezda, a potom će uslediti i gostovanje u Nišu, no veće šanse „crveno-crnih“ su meč protiv Voždovca u Šapcu i gostovanje u Lučanima.
U nastavku Srpske lige „Zapad“, MAČVA (Bogatić) proleće startuje sa dve utakmice u Bogatiću, protiv Loznice i Budućnosti, a potom će i u Požegu, jednom od kandidtata za viši rang. Nešto lakši rivali bi trebalo da budu Sloga (Kraljevo) i Sušica.
Zonsko „ludilo“ donosi već prvo kolo. Realno je da o višem rangu odlučuju SLOGA (Bogosavac) i Železničar iz Lajkovca i baš u Lajkovcu, 15. marta, ove dve ekipe će igrati derbi prvenstva. Neće ishod rešiti prvensto, ali će pobedniku dati ulogu favorita. Trenutno ih razdvaja bod u korist Bogosavca.
Prvog martovskog vikenda zakazan je početak Okružne lige, a drugog proleće započinju sve tri grupe međuopštinskih liga.
Rukomet
U trećem mesecu će MEDICINAR odigrati dve izuzetno važne utakmice. Naredni meč u Vrbasu može i definitivno obezbediti plej of Šapčankama, a utakmica protiv Zaječara je iz kategorije onih gde je najteža uloga favorita. Bivši šampion nije favorit u kup duelu protiv Naise, 11. marta, no ukoliko iznenadi, „kupuje“ sebi još jednu obavezu, finalni turnir u aprilu.
METALOPLASTIKA je najrasterećenija tokom marta. Sve pripreme usmerava na poslednji vikend marta i F4 za trofej najmasovnijeg takmičenja.
Odogovre o realnosti šampionskih ambicija rukometaša iz Bogatića može dati upravo mesec koji je nedavno počeo. Posle Sivac, u goste MAČVI stiže Vrbas, još jedan veliki rival za mesto u Super A ligi. Ništa lakše neće biti ni na gostovanju u Crvenki. Prvi lakši zadatak ekipe Mitra Pavlovića je meč u hali u Bogatiću protiv Voždovca.

Vaterpolo
Šampioni Srbije titulu brane od aprila, a osim narednog, poslednjeg meča u ovoj, još jednoj uspešnoj A1 sezoni, protiv splitskog Mornara u srcu Dalmacije, ŠABAC je sinoć igrao i protiv Crvene Zvezde u Beogradu, čime je upotpunio bodovni saldo pred početak Super lige. Sredu je dočekao sa šest od mogućih devet bodova. Više o meču na našoj internet prezentaciji.
Košarka
Može li šabačka DUGA prvi put u kratkoj istoriji do elite i može li Šabac imati ponovo predstavnika u najvišem rangu naše ženske košarke posle dve sezone? Odgovor će svakako biti poznat na kraju marta, a već uveliko naslućen u njegovoj prvoj polovini. Vikend pred nama je period derbija dva direktna rivala za drugo mesto Duge i Radničkog iz Kragujevca. Posle ove utakmice očekuju je još gostovanje u Subotici i meč u sali Gimnazije gde će na suprotnoj strani biti Mileševka.
M015 je najbliži od šabačkih klubova baražu za Prvu srpsku ligu, a baš naredni mečevi daju odgovor, gradski derbi protiv OKK ŠAPCA gde će biti u ulozi gosta, i vikend pred derbi protiv Radničkog iz Valjevau sali „Protić“.
Odbojka
Šabačke ekipe nemaju realne šanse da se uključe u borbu za Drugu odbojkašku žensku ligu, te će u martu imati miran finiš takmičenja u Okružnoj Mačvansko-kolubarskoj ligi. Tri tima se bore za što bolji plasman i nezvanično zvanje najboljeg ženskog odbojkaškog tima u Šapcu. ZASLON je u najboljoj poziciji i trenutno je trećeplasirani. Pretposlednjeg vikenda marta nas očekuje i poslednji gradski derbi, ŠABAC 015 dočekuje LETNjIKOVAC.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa