5. mart 2020.5. mar 2020.
Okršaj za elitu
KOŠARKA: DRUGA LIGA SRBIJE

Okršaj za elitu

Duel direktnih rivala za drugo mesto. Meč odluke ili... Pobeda dvostruko važna. U Kragujevcu Šapčanke ubedljive
Šabac bi mogao da ima naredne sezone ponovo ekipu u najvišem rangu šabačke ženske košarke. Ekipa DUGE tek je pet godina stara, a blizu je istorijskog rezultata, istovremeno blizu, pobedu ili dve daleko, a opet teške i velike su to pobede ili dve. Iste ambicije sa „dugicama“ deli i kragujevački RADNIČKI 2016 i baš bi veliki derbi narednog kola, okršaj ovih rivala, mogao dati odgovor ko je ipak, ove sezone, za najviši rang, a ko mora čekati bar još godinu.
Velikom pobedom u Beogradu, nad ondašnjim, čuvenim Radničkim 63:51, Šapčanke su vratile poziciju dva i imaju direktnog rivala na svom terenu. U odličnoj polusezoni Duge, prva među odličnim utakmicama je ona iz Kragujevca. Tripković, Stepanović i Matić predvodile su tim koji „zgromio“ favorita 71:50, ostavljajući sve u čudu. Posebno uspešna beše druga četvrtina i rezultat 22:4. Verovatno će samo deo tog izdanja biti dovoljan za novu pobedu. Ipak, željan osvete je i klub iz Kragujevca. U Drugoj ligi tim koji ima tri igračice od 30 i više godina, svakako je vrlo iskusan. Dimić, Jovanović i Todorović su takve u timu Radničkog, a nemalo iskustvo poseduju Novak i Jovanović Sofija. Oba tima su pretrpela četiri poraza do sada, po dva na domaćem i gostujućem terenu.
Pobeda bi Dugu dovela na korak od Prve lige, imala bi pobedu više i bolji međusobni odnos i u preostala dva kola dovoljan bi bio jedan trijumf za slavlje, bez obzira na potencijalne pobede Radničkog. Oba tima imaju nezgodne rivale u poslednja dva kola. Šabački klub gostuje u Subotici, jakom Spartaku (timu koji je pobedio Kragujevac) i dočekuje četvrtoplasiranu Mileševku, dok će Radnički najpre u Prijepolje, pomenutoj Mileševki, a onda na svom parketu protiv Vršca. Mnogo toga, ali ne sve, dakle, reći će naredni derbi.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa