12. mart 2020.12. mar 2020.
Deveti festival gudača
Muzička škola „Mihailo Vukdragović“

Deveti festival gudača

U Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović“ u subotu, 14. marta u 19 časova u okviru 9. Festivala gudača biće održan koncert profesora Jovana Bogosavljevića i profesora Borisa Jekića.
Boris Jekić rođen je 1986 god. u Šapcu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu u klasi prof. Helene Davidović. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino 2008. god. Master studije završio je 2010.god. u klasi iste profesorke. Posle master studija proveo je godinu dana na usavršavanju na konzervatorijumu ,,Giuseppe Tartini“ u Trstu u klasi prof. Igora Cognolata.
Mr Jovan Bogosavljević (1980), muzičko obrazovanje sticao je od oca Dragutina i prof. Tatjane Olujić na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, kao i od jednog od najvećih izvođača i pedagoga današnjice, Igora Ojstraha, u Briselu. Dobitnik je mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu, ali i nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije – za najboljeg mladog umetnika. Na međunarodnoj sceni nastupao je kao solista sa orkestrima i značajnim dirigentima i pijanistima od Kine, Japana, Argentine, Poljske, Grčke, Danske, Finske, Italije, Austrije, Francuske, pa do Švajcarske, Slovenije, Hrvatske… Stalni je član kvinteta “Beltango” koji nosi epitet jednog od najboljih u svetu. Bavi se pedagoškim radom na Fakultetu umetnosti u Nišu, a na glavnom predmetu Violina je redovni profesor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa