12. mart 2020.12. mar 2020.
Promocija knjige „Srbi na Korzici“
Mesec frankofonije u Krupnju

Promocija knjige „Srbi na Korzici“

Promocija knjige se održava u okviru Meseca frankofonije koji se u Krupnju ove godine prvi put odvija. U okviru ove manifestacije biće održane radionica za učenike predškolskog uzrasta na temu francuskog jezika i kulture, projekcije francuskih filmova, izložba učeničkih radova (grafičkih, likovnih i multimedijalnih) i veče francuske poezije i muzike u vidu predstave „Umetnost malih koraka“
Promocija knjige „Srbi na Korzici“ francuskog izdanja „Les Serbes en Corse/De la Corse aux Balkans” autora Zorana Radovanovića biće organizovana 20. marta u 18 časova u Biblioteci „Politika“ u Krupnju u u okviru Meseca frankofonije.
Predstavljanje knjige se održava u okviru Meseca frankofonije koji se u Krupnju ove godine prvi put odvija. U okviru ove manifestacije biće održane radionica za učenike predškolskog uzrasta na temu francuskog jezika i kulture, projekcije francuskih filmova, izložba učeničkih radova (grafičkih, likovnih i multimedijalnih) i veče francuske poezije i muzike u vidu predstave „Umetnost malih koraka“.
-Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da na projektu rade učenici Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ i Srednje škole Krupanj, nastavnici i roditelji. U okviru ove inicijative imamo podršku Francuskog instituta u Srbiji i Ambasade Francuske, tako da naš projekat nosi pečat Francuskog instituta. Naša deca će biti emiseri i nosioci obnovljenog bratstva Srbije i Francuske – navodi Marija Alimpić Katsakiori, profesor francuskog jezika i književnosti i dodaje da su prošlost Francuske i Srbije čvrsto povezane.
-Izuzetno značajno i motivaciono je što će na promociji biti učenici krupanjske gimnazije i osnovne škole koji govore francuski jezik. Pri tome, oni će govoriti delove iz knjige francuskog govornog područja, a sve u vezi zajedničke nam srpsko-francuske istorije. U tome i jeste snaga, jer Francuska, kao stara i velika civilizacija danas je dominantna u okviru Evropskih saveza, i vidljivo je da su odnosi između naših zemalja u usponu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa