12. mart 2020.12. mar 2020.
FOKUS NA DOMAĆI NIVO
VATERPOLO: pripreme za sl

FOKUS NA DOMAĆI NIVO

U Splitu odigrano bez većeg motiva. Liga proširena. Pažnja već usmerena ka domaćoj ligi. Šabac brani titulu, prenosi sedam bodova. Radnički se nametnuo
Nije slavno okončana Regionalna A1 liga, ali je još jedna dobra sezona iza Šapčana u jednoj od najjačih liga Evrope. Opstanak je obezbeđen, kao i prethodne godine, poslednja kola su bila bez rezultatskog opterećenja. U Splitu nije odigrano na nivou, odmarani su igrači sa većom minutažom, ali je i domaćinu meč mnogo više značio, te je i odigrao znatno angažovanije. U međuvremenu je stigla informacija da je liga proširena, te će naredne sezone u A1 biti, ne deset, već 12 timova, te će Partizan igrati baraž protiv Primorja iz Rijeke, a Radnički i Solaris će direktno u elitu.
Regionalna liga je sada ad acta, a šampion je usmeren samo na domaći nivo. Borba za odbranu titule počinje u aprilu, a na startu Šapčani imaju sedam bodova, što je trenutno druga pozicija. Prvi je RADNIČKI sa maksimalnih 12 bodova, što je ubedljiva prednost, ali ga tek očekuju utakmice protiv A1 ekipa, dvomeči protiv Šapca, C. Zvezde i Partizana. Šapčani će dva puta u bazen protiv Radničkog, Vojvodine i Naisa.
Zvezda je prenela pet bodova, Partizan četiri, Vojvodina i Nais po tri. Na kraju ligaškog dela četiri najbolja tima će u plej of. Biće zanimljivo vaterpolo proleće.

MORNAR (S) – ŠABAC 14:7 (3:0, 5:3, 2:2, 4:2)
Split. Gledalaca: 200. Sudije: Savinović (Hrvatska) i Putniković (Srbija). Isključenja: Mornar 12; Šabac 14. Peterci: Mornar 2 (2).
MORNAR (S): Podrug (12 odbrana), Božan 1, Kreković 2, Solje, Čalić, Akrap 2, Buzdovačić, Pavlović, Bušelić 3, Jerković 2, Krolo 1, Ban 3, Kordić, Hrvatić.
ŠABAC: Filipović (4 odbrane), Eraković, Marković 2, Repanović, Tonković, Vasić, Rogač 1, Ilić 1, Vasović, Vučinić 2, Matković 1, Velkić, Gavrilović (6 odbrana), Radulović.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa