9. april 2020.9. apr 2020.
U Šapcu asfaltirano 10 ulica za 15 dana
INFRASTRUKTURNI RADOVI U ŠAPCU NE PRESTAJU

U Šapcu asfaltirano 10 ulica za 15 dana

-Kad je sistem dobro organizovan, onda u isto vreme možete dobro da se branite od zaraze i da se završavaju projekti koje građani dugo čekaju, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom posete Pocerskom Pričinoviću gde se asfaltira ulica Roberta Tolingera.
Dobro organizovan sistem, prema rečima gradonačelnika, znači da svi nose maske, da se redovno vrši dezinfekcija i poštuju pravila Štaba za vanredne situacije .
-Kada se svi pridžavaju uputstava i reda, onda mogu da rade i firme i prodavnice. Otvorili smo i pijace. Ja pozivam sve građane da poštuju odluke Štaba za vanrdne situacije. Molim ih i da nose maske, pošto smo sada svima podelili. Mi ćemo tokom sledeće nedelje na Štabu razmatrati i odluke o obaveznom nošenju maski i obaveznoj dezinfekciji u zgradama. Podelićemo i dodatni kontigent od 30.000 maski i to će u zbiru biti preko 120.000 maski koje smo podelili. Očekujem da u zajedničkoj, organizovanoj akciji, svi građani poštuju red. Ako svi poštujemo red i pravila onda ćemo moći da radimo puteve jer ćemo imati operativne, zdrave ljude koji su sposobni da završavaju poslove. Tako može da funkcioniše naš sistem i u vanrednom stanju, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
On se zahvalio građanima asfaltiranog dela ulice Roberta Tolingera što su finansijski učestvovali u radovima, plaćajući jednu trećinu vrednosti radova, dok je Grad platio dve trećine iznosa.
-Grad je na njihov uložen dinar dao dva dinara. Pozivam i građane iz 20 kuća sa početka ulice Roberta Tolingera da takođe učestvuju kao i njihove komšije da možemo da završimo ulicu do kraja. Mi smo spremni i čekamo njihov pozitivan odgovor, poručio je gradonačelnik.
U Šapcu je počelo asfaltiranje Savske ulice koja je sada deo Savske avenije, završeno je asfaltiranje drugog dela Sremske ulice i ulice pored Četkare. Počeli su radovi u ulici Milutina Bojića. Prošlog vikenda asfaltirana je Đurđevdanska ulica, Nikole Đorića i Ilije Garašanina, a vikend pre toga građani letnjikovačkih ulica Kaonska, Kneza Časlava i Dragoljuba Filipovića dobili su asfalt pored svojih kuća.
- Dok mi radimo, ja molim građane da ostanu kod kuće, kako bismo se izborili sa ovom zarazom i kada sve prođe da svi zajedno možemo da koristimo ono što je u međuvremenu izgrađeno, kad budu došli oni najlepši dani, poručio je gradonačelnik.
On je ranije izjavio da se svi radovi izvode u skladu sa preporukama epidemiologa što znači da svi radnici nose maske i drže propisano odstojanje.

Majur
Žitelji ulice Marka Kraljevića u Majuru, posle skoro tri decenije čekanja, u utorak su dobili asfalt. Radovi dužine 800 metara finansirani su programom dva na dinar.
Hvala komšijama koji su se odazvali na poziv i dali svoj doprinos u asfaltiranju ove ulice. S obzirom da je reč o radovima koji su dugoročni, voleo bih da se više žitelja ovog dela Majura odazvalo, i time pokazalo svoju solidarnost- izjavio je Goran Cvetković, meštanin ulice Marka Kraljevića, i izrazio zahvalnost šabačkoj Gradskoj upravi na finansijskoj pomoći prilikom realizacije radova.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa