28. jul 2011.28. jul 2011.
U KRUPNjU SE REALIZUJE SOCIJALNI PROJEKAT “POMOĆ I NEGA U KUĆI“

DRUŠTVO BRINE O STARIMA I NEMOĆNIMA

Ministarstvo rada i socijalne politike odobrilo preko 22 miliona, a Opština Krupanj pola miliona dinara za organizaciju službe koja će pomagati starim licima i osobama sa invaliditetom. Kadidati za rad u ovoj službi prošli neophodnu obuku i dobili sertifikat. Napravljen izbor korisnika usluga, kojih je trenutno u Opštini Krupanj 37. Dobra saradnja Službe sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom, kao i sa drugim humanitarnim organizacijama
Krajem 2010. godine Opštini Krupanj odobreno je formiranje službe pomoći i nege u kući za stara lica i za osobe sa invaliditetom. Za realizaciju projekta u ovoj godini Ministarstvo rada i socijalne politike odobrilo je 2.224.600,00 dinara a opština će dodatno učestvovati sa 500.000 dinara za potrebe rada službe.
Realizacija projekta počela je u januaru ove godine. Tokom prva tri meseca obavljene su pripremne aktivnosti za osposobljavanje službe pomoći i nege u kući. Pružanje direktnih usluga korisnicima kojima je potrebna pomoć ove službe počelo je od marta meseca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa