16. april 2020.16. apr 2020.
ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BOGATIĆ

Dozvoljeno na traktoru

Svojom odlukom od devetog aprila, ove godine Štab za vanredne situacije opštine Bogatić, između ostalih doneo je rešenje kojom je dozvoljeno kretanje poljoprivrednicima putem i boravak na otvorenom radi obavljanja radova, bez obzira na starost, od ponedeljka do nedelje (od 5 do 20 časova) ukoliko za prevoz koriste traktor ili drugu poljoprivrednu mašinu namenjenu za poljoprivredne radove.
Podsećanja radi građani Badovinaca koji imaju zemlju na drugoj obali Drine, tražili su odgovor od Ministarstva poljoprivrede i svog lokalnog štaba, kako da dođu do svojih ljiva na drugoj obali Drine u situaciji kada je “Pavlovića most”, gde je i granični prelaz sa Republikom Srpskom, zbog delovanja korona virusa zatvoren. Na tome je insistirano i putem UNS- rubrika: “Građani traže da novinari pitaju”
Mačva info piše da je u pomenutoj odluci, koju je i UNS imao prilike da vidi navedeno da lica koja imaju stoku, van svog domaćinstva, imaju pravo odlaska do iste u periodu od 5 do 20 časova.
Isto tako domaćini koji predaju mleko otkupljivačima to mogu da završe svakim radnim danom, ujutro od 7 do 9 časova i uveče od 18 do 20.
Zemljoradnici traže da im država omogući prelazak granice, bar dva puta nedeljno uz policijsku pratnju, a mesna zajednica bi organizovala dezifekciju poljoprivrednih mašina.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa