16. april 2020.16. apr 2020.
Domovi za stare na teritoriji okruga funkcionišu bez  epidemiloških problema
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga:

Domovi za stare na teritoriji okruga funkcionišu bez epidemiloških problema

Svi domovi za stara lica na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga funkcionišu bez epidemiloških problema- naveo je u Saopštenju načelnik Mačvanskog upravnogokruga Vladan Krasavac.
Radi blagovremenog obaveštavanja sugrađana, familije i prijatelja štićenika domova za stare, a zbog velikih problema koji su prouzrokovani ulaskom infekcije u smeštaju za stare širom republike Srbije, načelnik MUO , kaže da je u Gerontološkom centaru u Šapcu, Domu za stara lica u Krupnju i staračkom domu u Tršiću, koji ukupno imaju 330 korisnika epidemiloška slika stabilna i pod kontrolom, odnosno da nema zaraženih COVID-om 19.
-Znajući da su stari koji borave u domovima najugroženija kategorija stanovništva kada je reč o ovoj infekciji, odnosno da čine gotovo polovinu dosadašnjih ukupnih žrtava pandemije , smatramo ovu vest jako važnom. Od prvog dana, u domovima su sprovedene sve mere zaštite, tako da one sada daju rezultate. Zaposlenima i štićenicima se na svakih 4 sata meri temperatura, zaposleni od prvog dana nose zaštitnu opremu unutrašnje prostorije se dezinfikuju višeputa dnevno, a prostor oko objekata dva puta sedmično- navodi Krasavac i dodaje:
-Centar za azil u Banji Koviljači, još jedna ustanova za kolektivno življenje, takođe, funkcioniše bez problema u epidemiološkom smislu. Kapaciteta 110 ljudi tražilaca azila, Centar je zatvoren za ulazak i izlazak zbog zdravstvene sigurnosti, a u njemu se sprovode sve zaštitne mere.
-Ova četiri centra za kolektivno življenje čuva i obezbeđuje Vojska Srbije-naglašava Krasavac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa