16. april 2020.16. apr 2020.
HEMOFARM FONDACIJA DONIRALA PET MILIONA DINARA VRŠCU I ŠAPCU
Pomoć gradovima u kojima kompanija posluje

HEMOFARM FONDACIJA DONIRALA PET MILIONA DINARA VRŠCU I ŠAPCU

Donacijom u vrednosti od pet miliona dinara, Hemofarm fondacija finansijski je pomogla Vršac i Šabac, gradove u kojima se nalaze proizvodni pogoni istoimene kompanije, u njihovoj borbi protiv pandemije KOVID-19.
Novčana podrška gradu Vršcu u iznosu od tri miliona dinara namenjena je u svrhu pomoći osobama starijim od 65 godina, čija primanja iznose do 30.000 dinara. Ova sredstva iskorišćena su za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa za više od 6.000 socijalno ugroženih stanovnika tog grada. Šapcu je za borbu protiv širenja korona virusa među građanima upućena pomoć u vrednosti od dva miliona dinara.
Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa. Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su vrednu pomoć za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, države u kojima se nalaze proizvodni pogoni ove kompanije. Reč je o donaciji 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara (skoro 400.000 evra).
„Hemofarm je uvek brinuo za zajednicu u kojoj posluje bilo da je reč o pomoći gradovima u kojima se nalaze njegove fabrike, bilo pomažući zemlje u kojima su smešteni njegovi pogoni. Ovo je naš način da građanima pokažemo da smo tu za njih“, istakla je povodom najnovije donacije direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa