16. april 2020.16. apr 2020.
Čin ljudskosti i društvene odgovornosti
U POGONIMA „ITALTEX INTIMO” OD VIŠKA
MATERIJALA ŠIJU ZAŠTITNE MASKE

Čin ljudskosti i društvene odgovornosti

Kompanija “Italtex Intimo” iz Novog Miloševa koja je pre dve godine otvorila svoj proizvodni pogon u Koceljevi i u kojoj egzistenciju za sebe i svoje porodice u ovom kraju ostvaruje 60 radnika, bavi se proizvodnjom čarapa i intimnog veša od mikrofibera, odlučila je da ostatke materijala iskoristi za šivenje zaštitnih maski koje je donirala
Uvreženo je mišljenje da se poslodavci uvek vode isključivo sopstvenim interesima. Međutim, među kompanijama ima i onih društveno odgovornih, svesnih sveta i izazova van proizvodnih hala i poslovnih krugova i spremnih da sa zajednicom u kojoj privređuju dele i dobro i zlo.

Jedna od njih je kompanija “Italtex Intimo” iz Novog Miloševa koja je pre dve godine otvorila svoj proizvodni pogon u Koceljevi i u kojoj egzistenciju za sebe i svoje porodice u ovom kraju ostvaruje 60 radnika.
Kompanija, koja se bavi proizvodnjom čarapa i intimnog veša od mikrofibera, odlučila je da ostatke materijala iskoristi za šivenje zaštitnih maski koje je donirala.

–Uradili smo koliko smo mogli i planiramo da to učinimo ponovo. Prvo smo maske podelili policiji, jer su oni bili prvi na udaru i nisu imali u određenom trenutku nijednu jedinu masku. Potom smo dali opštini za njihove službenike ali i da ih doniraju građanima, Crvenom krstu, prodavnicama, dali smo našim saradnicima, radnicima za njihove porodice...-izjavila je menadžer pogona Biljana Kitanović.

Iz ove kompanije poručuju da je sakupljena nova količina materijala te da će ponovo šiti maske čim im se u proizvodnom procesu ukaže prilika.
–Smatrali smo da tako nešto treba da uradimo i da na taj način pomognemo. To je materijal koji nama ostaje a, kako je mikrofiber u pitanju, periv je i kroz njega može lako da se diše za razliku od nekih pamučnih ovo je bolji materijal- objasnila je Kitanović i poručila da firmi nije bio cilj da se na ovaj način reklamira i eksponira u javnosti već da je njihov postupak bio ljudski.

–Ja sam lično o tome odlučila i prosto je to bilo ljudski. Nije nam privlačenje pažnje na ovaj način bila namera- istakla je menadžer pogona u Koceljevi koji je više puta pokazao društvenu odgovornost, poput akcije koju je inicirala Biljana a realizovali radnici.
–Inicirala sam skupljanje plastičnih flaša i limenki. Pokušala sam da utičem na druge, da naučim ljude odgovornosti da se ne baca u smeće i zagađuje okolina, već da spasemo prirodu koliko možemo. Nisu to bile neke velike pare od sakupljenih flaša i limenki ali smo zajedno odlučili da taj novac uplatimo na račun Crvenog krsta za pomoć ljudima. Oni su svi podržali moju ideju i to je stvarno sjajan tim, sjajan kolektiv. Svi se slažu i društveno su odgovorni- poručila je Kitanović, ponosna na zaposlene.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa