16. april 2020.16. apr 2020.
Čekanje i čekanje
TIŠINA U SAVEZIMA

Čekanje i čekanje

Pratimo sportke aktuelnosti širom Evrope i sveta, jer nema mnogo konkretnijih i bitnih informacija koji bi se ticali našeg sporta. Većina saveza koji imaju aktivnu internet prezentaciju, nemaju konkretnijih podataka o narednim koracima u domaćim šampionatima. Mahom su poslednje informacije iz kategorije prenetih sa sajtova međunarodnih organizacija o internacionalnim nadmetanjima, odnosno pozivi na solidarnost i borbu protiv virusa, apeli da se ostane kod kuće. Ostaje samo čekanje...
Da nije bilo virusa, bar kada posmatramo najpopularnije sportove, vikend iza nas bi doneo konačnu tabelu regularnog dela domaće Super lige i znali bi situaciju pred plej of i plej aut, te je trenutni zaostatak četiri kola, odigrano je 26. U svim ligama dodajte po četiri runde u odnosu na situacije na tabeli koje pamtite. Košarka bi već započela plej of i odgovarajuća doigravanja, rukometašice bi već bile u plej ofu, a u rukometnoj Srbiji, znao bi se pobednik Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a kod jačeg pola već bi imali odigrana dva kola plej ofa. U vaterpolo Super ligi bi imali tabelu promenjenu za ishode već dva kola, a znali bi ishod baraža u regionalnom takmičenju, odnosno da li bi Srbija imala isto ili jednog manje predstavnika u A1 ligi. Ipak, sve je drugačije i trenutno su tu samo pretpostavke i nagađanja.

Povratak vrhunskog sporta
Kod nas su nedoumice, ali svi su izgledi da će bar na TV ekranima uskoro biti dostupan vrhunski sport i najbolje utakmice, u nešto izmenjenoj atmosferi. U Nemačkoj klubovi već treniraju po specifičnom režimu, manjeg prisustva igrača, a od 9. maja verovatno će biti nastavljena Bundesliga bez publike, po ubrzanom tempu, kako bi do 30. dana istog meseca prvenstvo bilo okončano. U Engleskoj novih informacija nema, u Španiji klubovi razmišljaju o individualnim treninzima i prave planove, dok u Italiji profesionalni fudbaleri na terene se vraćaju najverovatnije 4. maja, naravno, govorimo i treninzima i tu mogućnost najavio je Ministar sporta, a ideja je da možda već 31. maja budu nastavljene i lige, bez prisustva publike.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa