23. april 2020.23. apr 2020.
Uz vas smo
AKCIJA:

Uz vas smo

Akciju pod nazivom “Uz Vas Smo”, pokrenula je grupa entuzijasta, studenata i doktoranata iz zemlje i inostranstva. Cilj ove akcije je da se pruži podrška u edukaciji deci zdravstvenih radnika tokom njihovog školovanja na daljinu usled vanrednog stanja. Akcija objedinjuje volontere koji organizuju besplatne časove na daljinu deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta.
-Zovem se Ljubica, imam 22 godine i student sam Master studija na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Čim sam se susrela po prvi put sa ovom inicijativom, odlučila sam da se automatski i bez razmišljanja odazovem na volontetski poziv .Jako mi se dopada celokupna ideja ove akcije koja se ne zasniva na materijalnoj koristi nego na opštoj dobrobiti o kojoj u ovakvim, kriznim situacijama treba širiti svest među svim slojevima populacije podjednako. Takođe, ovo iskustvo vidim i kao način da radim na svojim komunikacijskim veštinama i sposobnosti prenošenja znanja na druge, a da uz to dobijem fidbek koji će mi pružiti satisfakciju.
Drago mi je što je ova inicijativa jako brzo zaživela i poprimila veće razmere o čemu svedoče obaveštenja koja se mogu pratiti na sajtu “Uz Vas Smo” inicijative koji nam ažurno daje informacije o aktuelnostima na ovom planu. Hvala svim direktim i indirektnim učesnicima ove akcije koji je svojim entuzijazmom i radom podržavaju! Verujem da velikom broju učenika ova akcija omogućava da se uspešno održe na putu edukacije, ali ih pored toga uči i jednoj velikoj moralnoj vrednosti, a to je solidarnost, kao bitan faktor života u zajednici- ističe naša sugrađanka Ljubica Talirović, ućesnica ove akcije i dodaje:
- Naši zdravstveni radnici rade danonoćno po klinikama i odeljenjima intenzivne nege, boreći se za živote naših sugrađana, te nemaju dovoljno vremena da podrže svoju decu tokom perioda školovanja na daljinu. Ali, mi smo tu da im pomognemo u ovom činu solidarnosti!
Više o akciji možete pronaći na: https://sites.google.com/view/uzvassmo/po%C4%8Detna

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa