23. april 2020.23. apr 2020.
KRIVINA U OGLEDALU

Sramota ostaje večno!

Verovatno da ne postoji nijedna država na svetu koja se ovako odnosi prema jednom svom gradu kao što je to Srbija, a grad je Šabac. Takva ignorancija i tolika mržnja je prosto rečeno - neshvatljiva. U vreme pandemije svetskih razmera ovako nešto ne činiti, to nije normalno, a tako nešto mogu samo nenormalni ljudi.
U koji mišju rupu su se sada zavukli svi viđeniji predstavnici Srpske napredne stranke da nam objasne o čemu se radi u ovoj situaciji. Gde su svi ti bajni likovi koji su se zaklinjali u to da je Prvorođenom svaki grad u Srbiji isti bez obzira na činjenicu ko je na vlasti. Pokazali su još jednom koliko su nedostojni funkcija na kojima su se igrom slučaja našli. A, o nesposobnosti i nekompetenciji da i ne govorimo.
Svaki put iznova sebi postavljam pitanje zar je moguće da pojedini Šapčani više vole SNS i Prvorođenog od svog grada. i to nije normalno. Ovaj grad je mnogo učinio za sve njih, ali SNS im je dao ono što nikada niko normalan ne bi mogao da im učini. Mnogi mediokriteti sa lažnim diplomama su se dokopali apanaža kakvim ni u najluđim snovima nisu mogli da se nadaju. i to se sada plaća slepom službom jednom čoveku koga boli uvo za Šabac.
O nekim stvarima će biti reči tek kada sve ovo prođe. Tako sam obećao sebi. Siguran sam, međutim, da građani Šapca ovakav odnos Prvorođenog prema ovom gradu nikada neće zaboraviti. Slično je bilo i tokom poplava 2014. godine. Tada je Prvorođeni izdao naredbu: “Svi u Šabac”. Tokom noći je promenio tri komandanta Štaba za vanrednu situaciju. Na našu sreću, tada najpoznatiji srpski dezerter Aleksandar Vulin nije bio ministar odbrane, pa smo i imali šansu da se izvučemo. Ono što je taj štab, međutim, uradio, to je sramota koju Šapčani i danas pamte i koju su znali da adekvatno vrednuju dve godine kasnije.
Ova vlast toliko ne podnosi Šabac da nije htela ni da prizna da je najmanje jedan čovek iz ovog grada umro od korone, a ne sa koronom. Lično Prvorođeni je demantovao tu vest. Vojska perfidnim saopštenjima izbegava da pomogne našem gradu. Ministar zdravlja, kaže da nema infektologa u Šapcu i moli da se priča oko privremene bolnice u sali ekonomske škole ne prenosi na politički nivo. A ja samo postavljam logično pitanje - zašto, pobogu, ljudi, zašto?!
Mnogi gradovi su spomenuti za raspodelu respiratora, jedino ime našeg grada ni u jednom trenutku nije spomenuto. Prvorođeni je danima kukao kako nema više bolnica za obolelele, da su na mukama, a pred nosem im jedan ponosan grad nudi mogućnost da deo problema reše. Ako je šabački infektolog mogao da ide da radi kao ispomoć u Beograd, zašto u Šabac nije mogao da dođe sa strane neki infektolog i da privremena Kovid bolnica proradi.
Ne može, ne damo, ne podnosimo vas, mrzimo vas. Vi ste građani drugog reda, i tek ćete da budete, videćete. Siguran sam da se ovako razmišlja kada sednu za sto Prvorođeni, Vulin i ostali iz ekipe. Daj da ih ponizimo još više, teraj Mitrovića da vizira direktora bolnice, neka se smeju. Nisu ni zaslužili bolje kada glasaju protiv nas.
Šabac je, međutim, veći i bolji od svih nas, uključujući i njih. Kada niko nije imao maske i rukavice, mi smo imali. Dok su drugi još razmišljali kako da proizvedu sredstvo za dezinfikovanje ulica i zgrada, Šabac je to uveliko pravio, radio, organizovao dezinfekciju zgrada i podelu hipohlorita. Jedino je u Šapcu radila pijaca. Čak su i pojedini naprednjaci, krišom i teškom mukom, ali iskreno, priznali da grad odlično funcioniše u vreme koronavirusa.
Zamislite samo da je i sa prvim slučajem Kovida 19 u Šapcu urađeno sve na vreme što je trebalo. Verovatno bismo imali daleko manje pozitivnih i bolnica bi možda bila pošteđenja ulaska ovog virusa. Na mnoga pitanja, ipak, moraće da se odgovori kada sve ovo prođe. Ova krizna situacija je dobro pokazala da je mišja rupa sigurna kuća sve one koji su još jednom pokazali koliko su nesposobni da se u koštac uhvate sa bilo čime izuzev sa veličanjem lika i dela Prvorođenog. Za to su prekvalifikovani.
Sve što dođe na kraju i prođe. Ostaje sramota - večno. Država se sramno ponela prema Šapcu i na kraju će se samo to i pamtiti. Grad Šabac je ovoga puta preživao samo zbog toga što se oslonio na svoje ljude koji su mu se kompletno predali i pomogli. Od države su dobili veliki šipak, čak neupakovan.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa