23. april 2020.23. apr 2020.
Proizvodimo punim kapacitetom,  neće biti nestašice  đubriva u Srbiji
Elixir Group

Proizvodimo punim kapacitetom, neće biti nestašice đubriva u Srbiji

Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen – kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group
Poslovni sistem Elixir Group tokom krize izazvane pandemijom virusa korona,uz primenu svih mera zaštite zdravlje zaposlenih i sistema za rad od kuće gde god je to moguće, uspešno održava kontinuitet proizvodnje kako bi se obezbedile dovoljne količine mineralnih đubriva za prolećnu setvu.
- Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen – kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group.
- U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade – ponosno ističu u Elixiru.
U znak zahvalnosti našim herojima, koji su u otežanim okolnostima vanrednog stanja ostvarili rekordnu proizvodnju, i kao vid podrške njihovim porodicama, uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćeni bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima.
Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović.
Sve članice poslovnog sistema Elixir Group, nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima i tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara - za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama.
Sa uverenjem da su ljudi najveća snaga nastavljamo redovno poslovanje, ulažući u očuvanje poslovne aktivnosti i znanje, što će biti imperativ daljeg razvoja privrede i celog društva u vremenu posle krize, kažu u Elixiru.

Najnoviji broj

29. jul 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa